Σύνοψη Άρθρου
  • Το 2025 καταγράφηκαν από τους παρόχους OTE, Vodafone, Nova και Inalan 205.955 παράπονα για ταχύτητες ή άλλα προβλήματα απόδοσης, εκ των οποίων 143.021 για σταθερά και 62.934 για κινητά δίκτυα.
  • Διενεργήθηκαν 140.655 έλεγχοι απόκλισης και επιβεβαιώθηκαν 137.649 αποκλίσεις, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΕΤΤ.
  • Η ΕΕΤΤ αναμένεται να συνεχίσει τους ελέγχους σε παρόχους και να ολοκληρώσει έως το τέλος του 2026 την επαλήθευση των χαρτών ταχυτήτων κινητής, λαμβάνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες για βελτίωση της διαδικασίας καταγραφής παραπόνων.

Το κείμενο της σύνοψης ελέγχεται από συντάκτη του Techmaniacs

Πολύ γρήγορα αυξάνονται οι ταχύτητες στη χώρα μας, αν και παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάλογα την περιοχή, όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο εδώ στο techmaniacs.gr, στο οποίο αναφερθήκαμε στις ταχύτητες που παρατηρούνται στα διάφορα μέρη της χώρας μας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης ανοιχτού διαδικτύου 2025-2026 της ΕΕΤΤ, τα προβλήματα και τα παράπονα των χρηστών δεν απουσιάζουν.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Cosmote, Vodafone, η Nova και η Inalan κατέγραψαν συνολικά 205.955 παράπονα τόσο στα δίκτυα σταθερής όσο και στα δίκτυα κινητής.

Η έκθεση παράλληλα επισημαίνει ότι έλαβαν χώρα 140.655 έλεγχοι απόκλισης και επιβεβαιώθηκαν 137.649 αποκλίσεις.

Επίσης μας ρωτούν συνέχεια τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο σημείο επαφής με τον πάροχο και έχουμε εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες και τα περιθώρια επικοινωνίας μαζί του.

Η άποψή μας είναι καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών.

  • Εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στην ΕΕΤΤ, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής καταγγελίας εδώ. Στη φόρμα πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία που τεκμηριώνουν τη γραπτή επικοινωνία µε την εταιρεία, καθώς και ο μοναδικός αριθμός αναφοράς.

Η ΕΕΤΤ, μέσω του Τμήματος Προστασίας Καταναλωτών Τηλεπικοινωνιακού Τομέα, διαβιβάζει στην εταιρεία την καταγγελία σας και της ορίζει προθεσμία για να σας απαντήσει.

Εάν η απάντηση της εταιρείας δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε να επανέλθετε με νέα καταγγελία στην ΕΕΤΤ. Στην περίπτωση αυτή, η ΕΕΤΤ θα τη διαβιβάσει εκ νέου στην εταιρεία και θα ορίσει νέα προθεσμία απάντησης.

Στo επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστούν οι έλεγχοι σε νέους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο για ομοιόμορφη εφαρμογή της νομοθεσίας. Επιπλέον, έως το τέλος του 2026 αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετρητική εκστρατεία της ΕΕΤΤ για την επαλήθευση των χαρτών ταχυτήτων κινητής των παρόχων, καθώς και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για βελτίωση της διαδικασίας καταγραφής και ελέγχου παραπόνων για τις ταχύτητες.

Το techmaniacs.gr προτείνει να κρατάς φωτογραφίες, screenshots ή τα emails για οποιαδήποτε επικοινωνία είχες με το τεχνικό τμήμα του εκάστοτε παρόχου.

Το σχετικό απόσπασμα της Έκθεσης

  • Το 2025 καταγράφηκαν από τους παρόχους OTE, Vodafone, Nova και Inalan 205,955 παράπονα για ταχύτητες ή άλλα προβλήματα απόδοσης, εκ των οποίων 143,021 για σταθερά και 62,934 για κινητά δίκτυα.
  • Διενεργήθηκαν 140,655 έλεγχοι απόκλισης (92,222 στα σταθερά και 48,433 στα κινητά δίκτυα), ενώ ο αριθμός επιβεβαιωμένων αποκλίσεων ήταν 137,649 (89,220 στα σταθερά και 48,429 στα κινητά δίκτυα).

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.