Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για δύο μήνες περίοδος χάριτος σε συμβόλαια σταθερής τηλεφωνίας και πιο συγκεκριμένα της Cosmote και της Vodafone.

Ο λόγος που με οδήγησε να συντάξω το εν λόγω άρθρο είναι το γεγονός ότι με τη διάθεση των πρόσφατων προγραμμάτων ξεκαθαρίστηκε το γεγονός ότι η Cosmote αλλά και η Vodafone σου δίνει τη δυνατότητα εντός των δύο πρώτων μηνών αν για οποιονδήποτε λόγο αλλάξεις γνώμη, να μπορέσεις να εγκαταλείψεις τα συμβόλαια στα οποία έχεις υπογράψει χωρίς να πληρώσεις μεγάλη προμήθεια τέλους διακοπής.

Σε αυτό το σημείο, για την ακρίβεια των όσων γράφουμε, καλό είναι να παραθέσουμε τους σχετικούς όρους των συμβολαίων που δημοσιεύουν τόσο η Cosmote όσο και η Vodafone.

Η περίπτωση της Cosmote:

Στην πρόσφατη διάθεση των προγραμμάτων της Cosmote, αλλά και στις προηγούμενες ανακοινώσεις, εκτός από την ανακοίνωση των νέων προγραμμάτων αυτών καθ’ αυτών, συναντάμε και τις εν λόγω διατυπώσεις στα επίσημα δελτία τύπου που δημοσιεύονται.

Παράδειγμα όρων στα συμβόλαια Cosmote:

Με την παροχή του προγράμματος ο Πελάτης δεσμεύεται με υπογραφή σύμβασης 24μηνης ελάχιστης διάρκειας παραμονής σ’αυτό. Σε περίπτωση που σύμβαση ορισμένου χρόνου λυθεί χωρίς σπουδαίο λόγο από τον Πελάτη, ή από την Εταιρεία λόγω υπαιτιότητας του Πελάτη πριν από την πάροδο της ελάχιστης διάρκειας παραμονής σε αυτή, τότε ο Πελάτης θα χρεωθεί εφάπαξ στο λογαριασμό της Τηλεφωνικής του Γραμμής το Τέλος Αποδέσμευσης, το οποίο μπορεί να είναι:

Δείτε ακόμη: Γιατί 1 δισεκατομμύριο χρήστες του Android πρέπει να αγοράσουν νέα συσκευή!

1. Εάν η διακοπή γίνει εντός των δύο πρώτων μηνών του συμβολαίου, ο συνδρομητής καταβάλει τα πάγια δύο (2) μηνών, πέραν των παγίων που αντιστοιχούν στο χρόνο παραμονής. Στο ποσό αυτό προστίθεται το εναπομείναν ποσό απόσβεσης για τυχόν επιδότηση συσκευής ή/και τερματικού εξοπλισμού ή/και κατασκευής σύνδεσης στο δίκτυο που αντιστοιχεί στο διάστημα για το οποίο δεν καταβάλλονται πάγια, δηλαδή για τους εναπομείναντες μήνες, μετά τη χρονική στιγμή επέλευσης των αποτελεσμάτων της ως άνω καταγγελίας, μέχρι την κανονική λήξη της σύμβασης μείον δύο μήνες.

2. Εάν η διακοπή γίνει μετά τον 2ο μήνα του συμβολαίου, ο συνδρομητής καταβάλει το ένα τέταρτο (1/4) του αθροίσματος των μηνιαίων παγίων για το μετά τη χρονική στιγμή επέλευσης των αποτελεσμάτων της ως άνω καταγγελίας διάστημα μέχρι την κανονική λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου. Στο ποσό αυτό προστίθεται το εναπομείναν ποσό απόσβεσης για τυχόν επιδότηση συσκευής ή/και τερματικού εξοπλισμού ή/και κατασκευής σύνδεσης στο δίκτυο που αντιστοιχεί στο διάστημα για το οποίο δεν καταβάλλονται πάγια, δηλαδή για τα τρία τέταρτα (3/4) του εναπομείναντος διαστήματος από τη χρονική στιγμή επέλευσης των αποτελεσμάτων της ως άνω καταγγελίας, μέχρι την κανονική λήξη της
σύμβασης.

Όλα τα παραπάνω ποσά του τέλους αποδέσμευσης υπολογίζονται προ ΦΠΑ και Τέλους Συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας 5% και στο τελικό ποσό εφαρμόζεται ΦΠΑ 24%

Η εγγύηση ικανοποίησης της Vodafone:

Οι συνδρομητές της Vodafone θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την εγγύηση ικανοποίησης και να διακόψουν το συμβόλαιό τους εντός των δύο πρώτων μηνών. Συγκεκριμένα όπως είχαμε δει σε προηγούμενο άρθρο μας:

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Vodafone: Η «Εγγύηση Ικανοποίησης» αποτελεί μία ειδική παροχή που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σε νέους πελάτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αξιολογήσουν την ποιότητα του δικτύου και των υπηρεσιών της Vodafone.

Συγκεκριμένα, ο πελάτης που πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις έχει τη δυνατότητα, για περιορισμένο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ενεργοποίησης της σύνδεσής του, να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες και να διαμορφώσει προσωπική εμπειρία σχετικά με την κάλυψη, την ταχύτητα, την αξιοπιστία και την εξυπηρέτηση σχετικά με τις υπηρεσίες Vodafone.

Η «Εγγύηση Ικανοποίησης» ενεργοποιείται σε περίπτωση μη ικανοποίησης του συνδρομητή σταθερής ή κινητής για περιορισμένο χρονικό διάστημα και συνίσταται σε 100% πίστωση του τέλους διακοπής, του αναπόσβεστου ποσού επιδότησης του Τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού (για συνδρομητές σταθερής Double Play) και των υπολειπόμενων δόσεων του Ψηφιακού εξοπλισμού (για συνδρομητές Triple Play). Η παροχή «Εγγύηση Ικανοποίησης» δεν περιλαμβάνει πίστωση αναπόσβεστου ποσού από τυχόν επιδότηση συσκευής κινητής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.