Μετά το βόρειο σέλας, που έκανε την εμφάνιση του την περασμένη εβδομάδα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ήρθε να προστεθεί ο εντυπωσιακός κομήτης A3. Ο αρχαίος κομήτης C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS έγινε ορατός τη Δευτέρα πάνω από τη Ρωσία, την Κίνα και Βόρεια Μακεδονία και έγινε ορατός και σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Το ουράνιο αυτό αντικείμενο που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2023, έκανε το ντεμπούτο του στο εσωτερικό ηλιακό μας σύστημα σε μια εξαιρετικά ελλειπτική τροχιά, σηματοδοτώντας την πρώτη τεκμηριωμένη εμφάνισή του στην ανθρώπινη ιστορία. Ο κομήτης εντοπίστηκε από παρατηρητές του κινεζικού αστεροσκοπείου Tsuchinshan και ενός τηλεσκοπίου ATLAS (Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System) στη Νότια Αφρική, με την επίσημη ονομασία του να τιμά και τα δύο αστεροσκοπεία.

Πυρηνικοί αντιδραστήρες τσέπης στην Ελλάδα;

Ο κομήτης A3 (Tsuchinshan-ATLAS) προέρχεται από το Νέφος του Όορτ, ένα γιγάντιο σφαιρικό κέλυφος που περιβάλλει το ηλιακό σύστημά μας. Επισκέπτεται το εσωτερικό ηλιακό σύστημα περίπου κάθε 80.000 χρόνια. Στις 12 Οκτωβρίου πραγματοποίησε το πλησιέστερο πέρασμά του από τη Γη, σε απόσταση περίπου 70 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Θα είναι ορατός τις επόμενες εβδομάδες από τη Γη και οι παρατηρητές θα μπορούν να τον εντοπίσουν στον ουρανό.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.