Ομάδα ερευνητών του Binghamton University κατάφερε να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό τεχνητό φυτό που από τη μια είναι σε θέση να παράγει ηλεκτρική ενέργεια και από την άλλη να καθαρίζει τον αέρα.

Starlink με ταχύτητες Gigabit σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου!

Το φυτό που δημιούργησαν είναι ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, αποτελείται από πέντε τεχνητά φύλλα που μπορούν να παράγουν καθαρό οξυγόνο απομακρύνοντας το διοξείδιο του άνθρακα ενώ την ίδια στιγμή παράγει ηλεκτρική ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει μια λάμπα.

Κατάργηση πώλησης IX βενζίνης και diesel στην Ελλάδα – H ημερομηνία

Το φυτό αυτό επίσης ξεπερνάει τα συμβατικά φυτά στη μείωση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα, ενώ οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα προωθήσουν τη φωτοσύνθεση χρησιμοποιώντας το φως των εσωτερικών χώρων. Το τεχνητό φυτό έχει παρόμοιες απαιτήσεις με τα φυσικά φυτά, καθώς χρειάζεται νερό και θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει.

Η αναλυτική έρευνα είναι διαθέσιμη στον εν λόγω σύνδεσμο

plant

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.