Ένας χωρισμός είναι συνήθως αρκετά δύσκολος, όμως πως θα σας φαινόταν αν σας το ανακοίνωνε η τεχνητή νοημοσύνη της συσκευής σας; Μάλλον ο χωρισμός γίνεται αρκετά πιο βάναυσος και ξερός. Αυτό έπαθε και ένας χρήσης iPhone 16, με Apple Intelligence, που πλέον είναι ελεύθερος και έτοιμος για το επόμενο ταίρι του.

Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του Apple Intelligence στο iOS 18.1, θα είναι οι περιλήψεις των ειδοποιήσεων. Βέβαια, αυτό το χαρακτηριστικό θα αργήσει πολύ να έρθει στην Ευρώπη, καθώς η νομοθεσία εδώ είναι όπως πρέπει και η Apple δε μπορεί να κάνει ότι θέλει με τα δεδομένα μας.

Ο χρήστης @spreen_co του X, δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει την συσκευή του με μα ειδοποίηση πως δεν είναι πλέον σε σχέση. Η Apple Intelligence φαίνεται πως ήταν τρομερά ωμή, καθώς σαν τεχνητή νοημοσύνη, δεν έχει συναισθήματα. Οπότε, κάνοντας περίληψη στα μηνύματα που έστειλε το κάπως άλλο μισό του χρήστη, απλά του είπε πως χώρισε, κάπως απότομα. Του έγραψε: «Δεν είσαι πλέον σε σχέση, θέλει τα πράγματά της από το διαμέρισμα».

Η χρήστης, σαν προγραμματιστής, είχε περάσει την beta έκδοση του iOS 18.1 στη συσκευή του, για αυτό και είχε την τεχνητή νοημοσύνη της Apple στην συσκευή του.

Στο tweet, ο χρήστης έγραψε:

«Ναι, αυτό ήταν πραγματικό… Ναι, συνέβη χθες… Ναι, ήταν τα γενέθλιά μου». Το tweet έγινε viral με 3,8 εκατομμύρια προβολές, κάτι που μπορεί να μετριάσει λίγο το χτύπημα, αλλά δεν θα αντικαταστήσει τη σχέση του.

Αν αναρωτιέστε πως μοιάζει η περίληψη του Apple Intelligence, μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Apple Intelligence message summary

Οι περιλήψεις ειδοποιήσεων μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμες για κάποιους χρήστες, όμως στερούνται ανθρώπινης ενσυναίσθησης, κάτι που αρκετές φορές μπορεί να αλλάξει το νόημα των μηνυμάτων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά και πάλι ήταν πολύ απότομος ο τρόπος που μετέφερε τα νέα. Σε άλλα πιο ευαίσθητα κείμενα, έχουμε δει την τεχνητή νοημοσύνη να τα κάνει θάλασσα, αφού δε μπορεί να καταλάβει φράσεις όπως “σταμάτησε η καρδιά μου από τα νέα”, κάτι που άλλαξε εντελώς το νόημα της περίληψης.

Κλήσεις με AI φωνές εξαπατούν εκατομμύρια χρήστες του Gmail.

Άλλες φορές, όταν χρήστες έλαβαν πολλές ειδοποιήσεις από το έξυπνο κουδούνι του σπιτιού τους,  αν ο επισκέπτης πάτησε 5-6 φορές το κουδούνι, έγραψε πως βρίσκονται 5-6 επισκέπτες στην πόρτα σας, κάτι που φαίνεται πιο πολύ σαν εισβολή, παρά σαν επίθεση.

Όταν λειτουργεί όμως, η ποιότητα των περιλήψεων φαίνεται αρκετά καλή, αν και προσωπικά δεν θα βάσιζα τη δουλειά μου σε αυτό, καθώς μπορεί να παραλήψεις σημαντικές πληροφορίες, από την περίληψη, που για εμένα ίσως να είναι σημαντικές.

Όπως και αν έχει, ο χρήσητς κατέβασε την ανάρτηση, καθώς εκτιμάει περισσότερο την ιδιωτικότητα από την προσοχή του κόσμου. Βρήκε όμως την ευκαιρία να μιλήσει για τη δουλεία του σαν προγραμματιστής. Ωραίος!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.