Το 5G παρόλο που διαφημίζεται ως ταχύτερο δίκτυο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, υπάρχουν φορές που μπορεί να αντιμετωπίσετε χαμηλότερες ταχύτητες 5G κατά τη χρήση του. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Συνήθως φταίει το ίδιο το δίκτυο γι’ αυτό μην αναρωτιέστε αν χρειάζεται να αντικαταστήσετε τη συσκευή σας τόσο εύκολα.

Τα δίκτυα 5G εξακολουθούν να αναπτύσσονται, επομένως η πρόσβαση μπορεί να είναι κάπως ανεπαρκής, ανάλογα με την τοποθεσία. Το να βρίσκεστε πολύ μακριά από μια κεραία 5G ή να προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση 5G σε μια περιοχή που περιβάλλεται από ψηλά κτίρια ή δέντρα μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα και να επηρεάσει τις ταχύτητες. Δεδομένου ότι οι κεραίες 5G δεν είναι τόσο διαδεδομένες όσο, ας πούμε, οι κεραίες LTE , το traffic μπορεί να προκαλέσει συμφόρηση δικτύου, κάτι που που επιβραδύνει τις ταχύτητες για όλους.

Βρέθηκε από που έρχονται οι φωνές στα κεφάλια των σχιζοφρενών!

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην επιβράδυνση των ταχυτήτων δεδομένων 5G. Πολλά πακέτα δεδομένων, ακόμα και απεριόριστα, θέτουν συγκεκριμένα όρια δεδομένων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπέρβαση αυτών των ορίων θα είχε ως αποτέλεσμα πρόσθετες χρεώσεις που επιβαρύνουν τον μηνιαίο λογαριασμό σας, αν και προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν το έχουμε δει στην Ελλάδα, αντίθετα έχουμε δει πτώση ταχύτητας. Για αυτό το λόγο, γίνεται ολοένα και πιο σύνηθες για τους παρόχους να «περιορίζουν» τις ταχύτητες σύνδεσης, μια πολιτική που αναλύεται στις πρακτικές διαχείρισης κίνησης, στα ψηλά γράμματα των συμβολαίων που υπογράφουμε όλοι.

Σημαντικά πλεονεκτήματα πάντως θα φέρει η τεχνολογία 5G Stand Alone και ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες. Η διαθεσιμότητα αυτού του είδους του δικτύου είναι προς το παρόν πολύ μικρή στη χώρα μας. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή οι κεραίες κινητής στην Ελλάδα παίζουν κατά 20 φορές κάτω από τα κατώτατα επιτρεπόμενα όρια που έχει θέση η ΕΕ που είναι και ένας ακόμη λόγος που δεν πιάνει η συσκευή σου καλό 5G.

Μέχρι να γίνει πιο διαδομένη η κάλυψη δικτύου 5G σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές θα πρέπει να υπομείνουμε την περιστασιακή σύνδεση 5G με χαμηλές ταχύτητες ή να χρησιμοποιούμε πιο συχνά δίκτυα Wi-Fi όταν είναι διαθέσιμη αυτή η επιλογή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.