Ενώ η Apple προσπαθεί να πάρει την παραγωγή των συσκευών της από την Κίνα, βλέπει τις πωλήσεις της στην χώρα να κατακρημνίζονται. Τώρα η Apple επιστρέφει ανοίγοντας στην Κίνα το μεγαλύτερο ερευνητικό της εργαστήριο, στην Shenzhen. Το νέο εργαστήριο θα δοκιμάζει βασικά προϊόντα της εταιρίας, όπως τα τηλέφωνα, ακουστικά και το Vision Pro. Το εργαστήριο είχε προγραμματιστεί για το δεύτερο μισό του 2024 και από ότι φαίνεται όλα πάνε βάσει προγράμματος.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από την Κίνα, η νέες εγκαταστάσεις στο Shenzhen άνοιξαν τις πόρτες τους στις 10 Οκτωβρίου, σε μια τεράστια έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων. Το εργαστήριο αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω ως μέρος του κόμβου οικονομικής ανάπτυξης της Greater Bay Area. Πρόκειται να απασχολήσει περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες, τοπικούς και διεθνείς, και θα γίνει το μεγαλύτερο ερευνητικό εργαστήριο της Apple εκτός των ΗΠΑ.

Apple ερευνητικό εργαστήριο

Η Shenzhen είναι αυτή τη στιγμή η Silicon Valley της Κίνας, με πολλούς βασικούς εταίρους της Apple, να έχουν εκεί την έδρα τους. Με την Apple να μην βρίσκεται πλέον στο Top 5 των κορυφαίων κατασκευαστών στην Κίνα, η εταιρία προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία της στην χώρα, που είναι και η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Στην χώρα έχουν πάρει τα ηνία η Huawei, η Honor και το BBK Group και η Apple εντείνει τις προσπάθειές της για να παραμείνει ανταγωνιστική. Το μόνο σίγουρο είναι πως κηνυγάει το χαμένο της μερίδιο από την Huawei.

Ένα μήνα δωρεάν απεριόριστα data στο Cosmote What’s UP

Αυτή τι στιγμή η Apple προσπαθεί να γίνει ο κορυφαίο κατασκευαστής στον κόσμο. Είναι στο όριο να ξεπεράσει την Samsung, διεκδικώντας τον θρόνο της και η Κίνα είναι σίγουρα μια αγορά που μπορεί να της το προσφέρει. Όμως, ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν βοηθάνε σε αυτό, πόσο μάλλον όταν η ίδια η Apple μεταφέρει τις γραμμές παραγωγής της σε χώρες όπως η Ινδία και το Βιετνάμ. Τώρα, πετάει το τυράκι του ερευνητικού εργαστηρίου στην Κίνα, όμως αμφιβάλουμε για το αν η τελευταία θα τσιμπήσει. Ο χρόνος θα δείξει…

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.