Πριν λίγο η MediaTek ανακοίνωσε τον Dimensity 9400, ένα chipset που απευθύνεται σε συσκευές-ναυαρχίδες με κορυφαίες επιδόσεις. Ο Dimensity 9400 έρχεται με τον δεύτερης γενιάς σχεδιασμό της MediaTek, All Big Core, αφού χρησιμοποιεί έναν Cortex-X925 στα 3.62GHz, τρεις Cortex-X4 και 4 Cortex-A720. Σύμφωνα με την εταιρία, προσφέρει 35% μεγαλύτερες επιδόσεις σε single core και 28% μεγαλύτερες επιδόσεις σε multi core, σε σχέση με τον Dimensity 9300.

Ο Dimensity 9400 είναι κατασκευασμένος στα 3nm και είναι 40% πιο αποδοτικός ενεργειακά σε σχέση με τον προκάτοχό του. Μάλιστα, η πολύ καλύτερη αυτονομία είναι το δυνατό χαρτί του εν λόγω chipset.

«Ο MediaTek Dimensity 9400 θα συνεχίσει να προωθεί την αποστολή μας να είμαστε οι ενεργοποιητές της τεχνητής νοημοσύνης, υποστηρίζοντας ισχυρές εφαρμογές που προβλέπουν τις ανάγκες των χρηστών και προσαρμόζονται στις προτιμήσεις τους, ενώ παράλληλα τροφοδοτεί τη Generative AI με εκπαίδευση LoRA στη συσκευή και δημιουργία βίντεο», δήλωσε ο Joe Chen. , Πρόεδρος της MediaTek. «Ως το κορυφαίο chipset τέταρτης γενιάς, το Dimensity 9400 συνεχίζει να βασίζεται στη σταθερή μας ανάπτυξη στο μερίδιο αγοράς και στην κληρονομιά της MediaTek για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις με τον πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό για την καλύτερη εμπειρία χρήστη».

Όμως, εκεί που διαπρέπει ο Dimensity 9400 ειναι στο gaming. Παρουσιάζει 41% αύξηση στις επιδόσεις., 40% καλύτερες επιδόσεις σε ray tracing kai 44% καλύτερη διαχείριση ενέργειας σε σχέση με τον Dimensity 9300. Παράλληλα, ενσωματώνει την τεχνολογία MediaTek Frame Rate Converter και την HyperEngin Super Resolution, απογειώνοντας την εμπειρία στα παιχνίδια.

Ο Dimensity 9400 βελτιώνει επίσης και την απόδοση της κάμερας

Σύμφωνα με την MediaTek, οι βελτιώσεις στην κάμερα που προσφέρει ο ISP του Dimensity 9400, προσφέρουν πάρα πολλά στην δυνατότητες zoom της κάμερας. Προσφέρει μια «απαράμιλλη εμπειρία ζουμ» χάρη στο νέο MediaTek Imagiq 1090, το οποίο παρέχει εγγραφή βίντεο HDR σε όλο το εύρος ζουμ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η λήψη βίντεο 4K60 απαιτεί τώρα 14% λιγότερη ισχύ.

Dimensity 9400

Η MediaTek δηλώνει έτοιμη και για τρίπτυχα αναδιπλούμενα smartphones, όπως το Huawei Mate XT. Διαθέτει αποκλειστικό 3X MIPI-DSI για τρίπτυχες οθόνες. Αυτό είναι καλό, καθώς αναμένουμε να δούμε πολλές περισσότερες trifold συσκευές αργότερα φέτος και του χρόνου.

Η Huawei ετοιμάζει τον Kirin 9100 στα 5nm και θα είναι πιο ακριβός από τον Dimensity 9400

Οι πρώτες συσκευές με το νέο chipset θα κυκλοφορήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2024, οπότε από τον Νοέμβριο θα δούμε τις πρώτες συσκευές. Η εταιρία έχει ήδη συνεργασία με την Oppo και την Vivo, οπότε η σειρά vivo X200 θα είναι η πρώτη, πιθανότατα, που θα ανακοινωθεί με το νέο chipset.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.