Η Samsung παρουσίασε το Galaxy S24 Ultra ως ένα από τα κορυφαία smartphones της χρονιάς, καθώς προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και αυτονομία μπαταρίας. Ωστόσο, η νέα ναυαρχίδα δεν φέρνει δραστικές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό της, το Galaxy S23 Ultra, το οποίο με τη σειρά του είχε μικρές βελτιώσεις σε σχέση με το Galaxy S22 Ultra του 2022.

Αυτό δείχνει μια τάση στασιμότητας, που δεν αφορά μόνο τα κινητά της εταιρείας, αλλά και άλλους τομείς, όπως οι μνήμες και τα chipsets, που παλαιότερα κυριαρχούσαν στην αγορά αλλά πλέον υστερούν σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Πρόσφατα, η Samsung αναγνώρισε το πρόβλημα και ζήτησε συγγνώμη, μέσω ανοικτής επιστολής προς τους πελάτες, τους εργαζομένους και τους μετόχους της. Η επιστολή, υπογεγραμμένη από τον νέο αντιπρόεδρο του τμήματος Device Solutions, Jeon Young-Hyun, δημοσιεύθηκε στην κορεατική ιστοσελίδα της εταιρείας και αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2024.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία αναμένει λειτουργικά κέρδη ύψους περίπου 9,2 τρισεκατομμυρίων γουόν (6,8 δισεκατομμύρια δολάρια), τα αποτελέσματα αυτά δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες της αγοράς.

Στην επιστολή, η διοίκηση αναγνωρίζει τις ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογική ανταγωνιστικότητα της εταιρείας και τη μελλοντική της πορεία. Επισημαίνει ότι η Samsung έχει ιστορικό να μετατρέπει κρίσεις σε ευκαιρίες και υπόσχεται να κάνει το ίδιο και αυτή τη φορά, δίνοντας έμφαση σε μακροπρόθεσμες λύσεις και νέες τεχνολογίες που δεν υπάρχουν ακόμη στην αγορά.

Αναφέρει επίσης ότι θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της οργανωτικής κουλτούρας, προάγοντας την ανοιχτή επικοινωνία και την εμπιστοσύνη. Η διοίκηση υπόσχεται να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα και να βελτιώσει τις σχέσεις με τους επενδυτές.

Η ανοιχτή αυτή συγγνώμη της Samsung αποτελεί μια τολμηρή κίνηση για την εταιρεία, αναγνωρίζοντας τις αποτυχίες της στα πρόσφατα χρόνια. Αυτό που μένει, είναι να δούμε αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της και να επανακτήσει την τεχνολογική της υπεροχή, προσφέροντας αυθεντικές και πραγματικές καινοτομίες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν θέλετε τη γνώμη μου τα κινητά της samsung είναι στην καλύτερη φάση που ήταν ποτέ. Αν εξαιρέσουμε τους επεξεργαστές στις ναυαρχίδες της εταιρείας όπως τα s24 και s24 plus, η εταιρεία έχει προλάβει τους κινέζους ανταγωνιστές της σε πολλά και σε όσα δεν τους έχει προλάβει θεωρώ πως το κάνει γιατί η τακτική την οποία ακολουθεί είναι πραγματικά ισορροπημένη. Τα λέει αυτά ένας φαν της xiaomi και της γρήγορης φόρτισης ο οποίος όμως βλέπει πως πλέον όλα τα κινητά θα έρχονται στην ευρώπη χωρίς φορτιστή και ξαφνικά θαυμάζει την samsung που έχει παραμείνει στα 25w τα οποία είναι μία αρκετά καλή ταχύτητα φόρτισης κατά τη γνώμη μου και παίζουν καλά με όποιον φορτιστή και να αγοράσεις σε αντίθεση με άλλες κινέζικες εταιρείες. Δίνει πολύ καλή υποστήριξη και σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχει μία σταθερή ποιότητα ενώ πλέον έχει ρίξει και τις τιμές. Τώρα για προϊόντα όπως ρολόγια, τηλεοράσεις και laptops δεν θα μιλήσω καθώς δεν έχει τύχει να έχω χρησιμοποιήσει. ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν πάω σε samsung είναι επειδή για κάποιον λόγο ο οποίος είναι πραγματικά παράξενος και τον αναγνωρίζω και εγώ ο ίδιος δεν γουστάρω το λογισμικό της και έχω συνηθίσει τις xiaomi με τα όποια ελαττώματα του τα οποία είναι πραγματικά πολλά αλλά για εμένα είναι κάτι το φυσιολογικό. Εκεί που δεν πρότεινα σε κανέναν να πάρει συσκευές samsung τώρα είναι μέσα στις πρώτες μου επιλογές, ειδικά όταν ακούω πως κάποιος θέλει μία συσκευή ελαφριά, αξιόπιστοι με μεγάλη μπαταρία που να του κρατήσει αρκετά χρόνια. Ο πατέρας μου ας πούμε έχει το α52 4g εδώ και 3 χρόνια και έχει βρει την ηρεμία του το φορτίζει κάθε δύο μέρες. Εγώ αυτό το πράγμα με το xiaomi που έχω ακόμα και στο 4g που το έχω γυρίσει δεν μπορώ να το πετύχω με τίποτα και ας φορτίζει λίγο πιο γρήγορα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.