Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της Omdia για το πρώτο εξάμηνο του 2024, η λίστα με τα πιο δημοφιλή smartphones παγκοσμίως επιβεβαιώνει την κυριαρχία της Apple, αλλά και τη σταθερή άνοδο των Android.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα iPhone 15 Pro Max και iPhone 15 κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, με το Samsung Galaxy A15 4G να συμπληρώνει την τριάδα, χάνοντας για λίγο τη δεύτερη θέση.

δημοφιλή smartphone

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Samsung Galaxy S24 Ultra βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστα με τα πιο δημοφιλή smartphone, πράγμα που σημαίνει ότι δύο Android τηλέφωνα βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα, κάτι που δεν είχε συμβεί από το 2020.

Ορισμένα ακόμα Android που μπήκαν στη δεκάδα είναι το Samsung Galaxy A15 5G στην έβδομη θέση, το Xiaomi Redmi 13C στην όγδοη και το Samsung Galaxy A05 που συμπληρώνει τη δεκάδα.

Παρά την ανοδική πορεία των Android, η Apple παραμένει κυρίαρχη, αφού τα μισά μοντέλα της δεκάδας στη λίστα με τα πιο δημοφιλή smartphone είναι iPhone. Ωστόσο, η απόδοση του iPhone 15 Plus δεν ήταν εντυπωσιακή – κάτι αναμενόμενο, καθώς κατέλαβε μόλις την 28η θέση. Με ενδιαφέρον αναμένουμε πώς θα τα πάει το iPhone 16 Plus, αν και οι προβλέψεις δεν είναι ευνοϊκές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.