Τα iPhone 16 μπορεί να μην έλαβαν πολλή προσοχή για τη βελτίωση στη δυνατότητα επιδιόρθωσης τους, αλλά η Apple έχει κάνει σημαντικές αλλαγές που θα κάνουν τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη αν χρειαστεί να φτιάξεις το smartphone σου.

Μία από τις πιο χρήσιμες αλλαγές αφορά την αντικατάσταση της μπαταρίας. Οι παλιές ενοχλητικές αυτοκόλλητες ταινίες που χρειάζονταν αρκετή προσπάθεια για να βγουν, αποτελούν παρελθόν. Η νέα τεχνολογία με “ιοντικό υγρό” επιτρέπει την αφαίρεση της μπαταρίας απλά με την εφαρμογή χαμηλού ρεύματος, χωρίς κίνδυνο να προκαλέσεις ζημιά.

Ακόμα και το Face ID, που ήταν από τα πιο “ευαίσθητα” στοιχεία στην επιδιόρθωση, γίνεται τώρα πολύ πιο εύκολο να το φτιάξεις. Η TrueDepth Camera μπορεί πλέον να αντικατασταθεί χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια, κάτι που παλαιότερα ήταν αποκλειστικά στα χέρια της Apple. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείς να κάνεις την εγκατάσταση απευθείας από τα iPhone 16.

Η νέα λειτουργία “Repair Assistant” κάνει τη διαδικασία επισκευής πιο εύκολη, επιτρέποντας σε εσένα και σε ανεξάρτητα καταστήματα επισκευών να προσαρμόζετε εξαρτήματα χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσετε με την Apple. Επίσης, με το iOS 18 μπορείς να κάνεις διαγνώσεις για προβλήματα από το ίδιο το κινητό σου, χωρίς να χρειάζεται άλλο σύστημα.

Η Apple υποστηρίζει και τη χρήση μεταχειρισμένων εξαρτημάτων, τα οποία θα μπορούν να βαθμονομούνται μέσω των cloud servers της και θα εμφανίζονται ως “μεταχειρισμένα” στο ιστορικό επισκευών των iPhone 16. Αν και τα τρίτων κατασκευαστών εξαρτήματα δεν μπορούν να βαθμονομηθούν επίσημα, η Apple προσπαθεί να τα αξιοποιήσει στο έπακρο, με μελλοντικές ενημερώσεις που θα ενεργοποιήσουν ακόμα και λειτουργίες όπως το True Tone σε τρίτες οθόνες.

Με όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, τα iPhone 16 δείχνουν πως η Apple αρχίζει να αγκαλιάζει την επιδιόρθωση των συσκευών της, κάνοντάς τη διαδικασία πιο φιλική για όλους. Ελπίζουμε να δούμε ανάλογες βελτιώσεις και σε άλλες συσκευές στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.