Οι υπερμικροβιακές λοιμώξεις, που προκαλούνται από βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, αναμένεται να σκοτώσουν σχεδόν 40 εκατομμύρια ανθρώπους τα επόμενα 25 χρόνια, σύμφωνα με μια παγκόσμια ανάλυση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Αυτοί οι υπερμικροοργανισμοί, γνωστοί και ως μικρόβια με ανθεκτικότητα στα αντιμικροβιακά (AMR), έχουν αναγνωριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο The Lancet, είναι η πρώτη που παρακολουθεί την παγκόσμια εξέλιξη του φαινομένου και προβλέπει την πορεία του. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο από υπερμικροβιακές λοιμώξεις μεταξύ 1990 και 2021, σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, ο αριθμός των θανάτων από υπερμικρόβια ανθεκτικά στα φάρμακα θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 67% έως το 2050.

Παρόλο που οι θάνατοι παιδιών κάτω των πέντε ετών από υπερμικρόβια έχουν μειωθεί κατά 50% τις τελευταίες δεκαετίες, οι λοιμώξεις σε αυτές τις ηλικίες είναι πλέον πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Αντίθετα, οι θάνατοι σε ηλικιωμένους άνω των 70 ετών αυξήθηκαν κατά 80%, καθώς αυτοί είναι πιο ευάλωτοι στις λοιμώξεις.

Σημαντική προειδοποίηση για μικρόβια σε ΟΛΑ τα πλαστικά (χτυπημένα και μη) εμφιαλωμένα νερά!

Σημαντική είναι η περίπτωση του MRSA (ανθεκτικό στέλεχος σταφυλόκοκκου), που ευθύνεται για 130.000 θανάτους το 2021, διπλάσιους από τρεις δεκαετίες πριν. Ωστόσο, η πρόβλεψη είναι ακόμα πιο ανησυχητική: μέχρι το 2050, τα ανθεκτικά στα φάρμακα υπερμικρόβια θα συμβάλουν σε 8,2 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, ενώ συνολικά θα έχουν ευθύνη για 169 εκατομμύρια θανάτους μέσα σε 25 χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα! Η βελτίωση της πρόσβασης σε αντιμικροβιακά φάρμακα και η σωστή φροντίδα των λοιμώξεων θα μπορούσαν να σώσουν 92 εκατομμύρια ζωές μέχρι το 2050.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μέχρι το 2050 θα έχουν πετάξει κάναν αληθινό κοβιντ 29 39 49 η όπως τον ονομάσουν ή μπορεί και τρικ πάλι και το “δόλωμα” στα υποχρεωτικά μπόλια οπότε μικρό το κακό από τα “υπερμικροβια” … Το πολύ πολύ να αχρηστεψουν και τα αντιβιοτικά οπότε ψοφος στα ζόμπι του πλανήτη να μειωθεί και ο πληθυσμός όπως λέει και ο Μπιλις ο πισω-Gates!!! 10-15% τουλάχιστον από μπόλια και σύστημα υγείας! Θα ζήσουσε τραγικές καταστάσεις στο μέλλον από ότι φαίνεται… Όσοι καταλαβαίνουν τι γίνεται γιατί οι περισσότεροι δεν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.