Τα AirPods 4 με ANC μόλις ανακοινώθηκαν, όμως η Apple παράλληλα ανακοίνωσε πως μια νέα λειτουργία έρχεται στα AirPods Pro 2. Είναι μια λειτουργία που έχουμε δει ξανά στον ανταγωνισμό και έχει πολύ ενδιαφέρον, ενώ είναι τρομερά χρήσιμη για άτομα που έχουν προβλήματα ακοής.

Τα AirPods Pro 2 πήραν πιστοποίηση από το FCC για χρήση σαν ακουστικά βαρηκοΐας. Τα AirPods Pro θα εγκριθεί ως βοήθημα ακοής από την FCC αυτό το φθινόπωρο και η Apple θα στείλει μια ενημέρωση λογισμικού για να ξεκλειδώσει τη λειτουργία.

Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η Apple θα ξεχωρίζει την ομιλία από τους θορύβους και θα τονίζει τις φωνές που θέλουμε να ακούσουμε, αν έχουν προβλήματα ακοής.

AirPods Pro 2

Παράλληλα, μέσω της αναβάθμισης, τα AirPods Pro 2 θα προσφέρουν τεστ ακοής, για να βρουν την ένταση του προβλήματος ακοής και να ρυθμιστούν κατάλληλα. Με αυτό τον τρόπο, τα AirPods Pro 2 θα είναι ένα εξατομικευμένο ακουστικό βαρηκοΐας, χωρίς συνταγή, για μέχρι και μέτρια απώλεια ακοής.

Το πιστοποιημένο τεστ ακοής που θα έρθει με το iOS 18 και τα AirPods Pro 2, θα διαρκεί πέντε λεπτά περίπου και θα παίζει ένα σύστημα ήχων, με διαφορετικές συχνότητες, ώστε να καθορίσει που βρίσκεται ο χρήστης στην κλίμακα απώλειας ακοής.

Τα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max είναι εδώ και θέτουν τον πήχη πολύ ψηλά για τον ανταγωνισμό

Ως συνήθως, η Apple ανέπτυξε τη λειτουργία ακουστικού βαρηκοΐας στα AirPods Pro με τη βοήθεια κλινικών μελετών που εξετάζουν τεράστιο όγκο δεδομένων στον πραγματικό κόσμο, όπως έκανε όταν εισήγαγε τη λειτουργία Ηλεκτροκαρδιογραφήματος στο Apple Watch, οπότε πιθανότατα θα λειτουργήσει ακόμα καλύτερα από ό,τι διαφημίζεται, ακυρώνοντας την ταλαιπωρία από τη μεταφορά δύο τύπων συσκευών ακοής μαζί σας.

Αρκετά χρήσιμη λειτουργία λοιπόν, ιδιαίτερα για τους πιο ηλικιωμένους χρήστες. Βέβαια, προϋποθέτει να υπάρχει κάποιο iPhone, καθώς τα ακουστικά δεν λειτουργούν πλήρως με συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.