Η Apple ανακοίνωσε τη νέα σειρά iPhone 16 Pro κατά τη διάρκεια του event που τρέχει αυτή τη στιγμή και καλύπτουμε ζωντανά. Τα νέα κορυφαία smartphones της εταιρείας διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες, 6.3 ίντσες στο 16 Pro και 6.9 ίντσες στο 16 Pro Max – από 6.1 και 6.7 ίντσες, αντίστοιχα, στη σειρά iPhone 15 Pro.

iPhone 16 Pro Max Launch TEMP

Τα σώματα των συσκευών παραμένουν κατασκευασμένα από τιτάνιο και έρχονται σε τέσσερα χρώματα: μαύρο, λευκό, φυσικό και ένα νέο “desert titanium”. Επίσης, τα περιθώρια γύρω από την οθόνη είναι τα λεπτότερα από κάθε άλλη συσκευή της Apple. Επιπλέον, η σειρά iPhone 16 Pro φέρνει ένα νέο κουμπί ελέγχου της κάμερας.

iPhone 16 Pro Max Launch TEMP 2

Η κυκλοφορία αυτών των νέων μοντέλων συμβαδίζει με την έντονη ώθηση της Apple στην τεχνητή νοημοσύνη, με χαρακτηριστικά Apple Intelligence που θα είναι διαθέσιμα σε beta από τον Οκτώβριο. Η Apple δηλώνει ότι όλα τα φετινά iPhone έχουν σχεδιαστεί από την αρχή για την Apple Intelligence.

Όπως και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για την Apple, κάτι που φάνηκε και στο τελευταίο WWDC, όπου παρουσίασε νέα εργαλεία με AI, όπως μια αναβαθμισμένη Siri και την ενσωμάτωση του ChatGPT.

iPhone 16 και iPhone 16 Plus: Τα πιο οικονομικά και πανίσχυρα iPhone της Apple ever

Στη σειρά iPhone 15 Pro, οι σημαντικές καινοτομίες ήταν τα σώματα από τιτάνιο και το Action Button, ενώ η Apple αντικατέστησε τη θύρα Lightning με USB-C, που υιοθετήθηκε και στα τυπικά μοντέλα iPhone 15. Όμως, στα iPhone 16 και 16 Pro ενσωμάτωσε πολύ περισσότερες αλλαγές, καινοτομίες, και βελτιώσεις.

A18 Pro chip

Οι νέες Pro συσκευές διαθέτουν το A18 Pro chip με υποστήριξη Apple Intelligence, το οποίο είναι ταχύτερο και αποδοτικότερο από το A18 στα iPhone 16 και 16 Plus, προφανώς. Το A18 Pro κατασκευάζεται με τεχνολογία 3nm 2ης γενιάς και προσφέρει μια νέα νευρωνική μηχανή 16 πυρήνων με 17% μεγαλύτερο εύρος ζώνης μνήμης. Οι εργασίες Apple Intelligence εκτελούνται έως και 15% ταχύτερα από ό,τι στον A17 Pro.

iPhone 16 Pro Max Launch TEMP

Μια νέα, ταχύτερη GPU 6 πυρήνων λειτουργεί έως και 20% ταχύτερα από το A17 Pro. Μια νέα 6 πύρηνη CPU με δύο πυρήνες απόδοσης και τέσσερις πυρήνες αποδοτικότητας είναι 15% ταχύτερη και 20% πιο αποδοτική από την A17 Pro, με επιταχυντές μηχανικής μάθησης επόμενης γενιάς. Υποστηρίζει επίσης ταχύτερες ταχύτητες USB-C και διπλάσια επεξεργασία δεδομένων για την κωδικοποίηση βίντεο.

Camera Control

Το Camera Control είναι ένα αποκλειστικό, χωνευτό κουμπί από κρύσταλλο ζαφειριού με απτική ανάδραση που προορίζεται για τις λειτουργίες της εφαρμογής κάμερας. Κάνοντας κλικ στο Camera Control εκκινείται η εφαρμογή της κάμερας. Κάνοντας ξανά κλικ τραβάτε μια φωτογραφία, ενώ κάνοντας κλικ και κρατώντας το πατημένο, εγγράφετε βίντεο.

Επίσης, το Camera Control στα iPhone 16 Pro προσφέρει χειρονομίες αφής, επιτρέποντάς του να διακρίνει μεταξύ ενός κλικ και ενός ελαφρύτερου πατήματος. Ένα ελαφρύ πάτημα αποκαλύπτει μια νέα καθαρή προεπισκόπηση που βοηθά τους χρήστες να επικεντρωθούν στο καδράρισμα της λήψης, ενώ μια νέα επικάλυψη επιτρέπει τη γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες της κάμερας, όπως το ζουμ.

iPhone 16 Pro Max Launch TEMP

Οι χρήστες μπορούν να πατήσουν ελαφρά δύο φορές για να δουν άλλα χειριστήρια και να μετακινηθούν στο προτιμώμενο. Η εφαρμογή της κάμερας διαθέτει επίσης έξυπνη επεξεργασία ήχου για τη μείωση του θορύβου του ανέμου. Ο έλεγχος της κάμερας αποκτά επίσης οπτική νοημοσύνη, ένα νέο χαρακτηριστικό νοημοσύνης της Apple που διατίθεται αποκλειστικά στη σειρά iPhone 16.

Το Visual Intelligence καλείται από το Camera Control, επιτρέποντας στους χρήστες να στρέψουν την κάμερα του iPhone 16 ή 16 Pro τους σε κάτι και να αντλήσουν λεπτομέρειες σχετικά με το πλαίσιο, όπως πληροφορίες για ένα εστιατόριο, καθώς και να προβούν σε ενέργειες όπως η συμπλήρωση ενός συμβάντος ημερολογίου.

Επαναστατική Fusion κάμερα

Η νέα 48MP “Fusion” κάμερα των iPhone 16 Pro και 16 Pro Max προσφέρει έναν αισθητήρα τετραπλού pixel 2ης γενιάς, με καθυστέρηση κλείστρου 0 για φωτογραφίες 48MP ProRAW και HEIF. Υπάρχει επίσης, για πρώτη φορά, μια 48MP ultra wide με αισθητήρα τεσσάρων pixel με αυτόματη εστίαση. Η 5x τετραπρισματική κάμερα τηλεφακού είναι επίσης πλέον παρούσα στο iPhone 16 Pro – στην προηγούμενη γενιά την είχε μόνο το Pro Max.

iPhone 16 Pro Max Launch TEMP

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του hardware που αποτελεί το σύστημα καμερών των iPhone 16 Pro έχουν ως εξής:

  • 48MP Fusion Camera με 2ης γενιάς quad-pixel αισθητήτα και zero shutter lag για 48MP ProRaw και HEIF φωτογραφίες.
    • 24 mm focal length
    • 2.44 quad-pixel
    • 100% Focus Pixels
    • f/1.78 aperture
    • 2x Telephoto στα 48 mm
    • Anti-reflective lens coating
    • 2ης γενιάς sensor-shift OIS
  • 48MP Ultra Wide Camera
    • 13 mm focal length
    • 1.4 quad-pixel
    • f/2.2 aperture
    • Autofocus
  • 5x Telephoto Camera

Τα φωτογραφικά στυλ έχουν επίσης αναθεωρηθεί για την προσαρμογή των χρωμάτων και των σκιών σε πραγματικό χρόνο. Οι προσαρμογές εφαρμόζονται σε συγκεκριμένα χρώματα, όχι απλώς προσθέτοντας μια απόχρωση σε μια σκηνή. Υπάρχουν νέες ασπρόμαυρες επιλογές, ένα φυσικό στυλ, και πολλά άλλα.

Τα στυλ μπορούν να εξατομικευτούν προσαρμόζοντας τον τόνο και το χρώμα και μπορούν να προστεθούν μετά τη λήψη, επίσης μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια της ζωντανής προεπισκόπησης. Η Apple το περιγράφει όλο αυτό ως “επαγγελματική διαβάθμιση χρωμάτων σε πραγματικό χρόνο.”

Τα iPhone 16 Pro υποστηρίζουν λήψη 4K@120fps, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στον ταχύτερο αισθητήρα της κάμερας Fusion των 48MP. Η 4K@120fps μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργία αργής κίνησης ή βίντεο και μπορεί να ρυθμιστεί μετά τη λήψη για αναπαραγωγή σε 120, 60, 30 ή 24 fps.

Η εφαρμογή της κάμερας διαθέτει επίσης έξυπνη επεξεργασία ήχου για τη μείωση του θορύβου του ανέμου και νέα διεπαφή που ενισχύει τις δυνατότητες φωτογράφησης και βιντεογράφησης.

Χρειάστηκαν 4 χρόνια, αλλά η Apple έβαλε USB-C στα AirPods Max 2

Audio Mix και Voice Memos

Με βελτιωμένα μικρόφωνα, τα iPhone 16 Pro υποστηρίζουν τη λήψη χωρικού ήχου κατά την εγγραφή βίντεο, για μια πιο καθηλωτική εμπειρία όταν χρησιμοποιείτε τα AirPods ή το Apple Vision Pro. Μια νέα λειτουργία Audio Mix χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό και το διαχωρισμό του ήχου φόντου και της ομιλίας.

Για παράδειγμα, η λειτουργία “In-Frame Mix” απομονώνει τη φωνή του ατόμου στην κάμερα. Το “Cinematic Mix” χειρίζεται τον ήχο σαν ταινία, με τον ήχο στην οθόνη μπροστά και τους περιβαλλοντικούς θορύβους στο περιβάλλον. Έρχονται επίσης ενημερώσεις για τα Voice Memos, επιτρέποντάς σας να τοποθετήσετε ένα κομμάτι πάνω σε υπάρχουσες ηχογραφήσεις.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Η τιμή του iPhone 16 Pro ξεκινά από 999 δολάρια για τα 128GB και η τιμή του 16 Pro Max έχει οριστεί στα 1.199 δολάρια για τα 256GB. Τα τηλέφωνα θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και θα κυκλοφορήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.