Ο ερευνητής ασφαλείας Jayson E. Street, κατέγραψε video που τον δείχνει να αποκτά πρόσβαση στο σύστημα υπολογιστών της τράπεζας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αφότου πέρασε την πόρτα.

Μπήκε σε ένα υποκατάστημα που δεν κατονομάζεται, έχοντας μόνο ένα ψεύτικο ταμπελάκι της Microsoft για διαπιστευτήρια και χωρίς χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, απέκτησε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή.

Αν και αυτό που έκανε φαντάζει παράνομο, στην ουσία είχε προσληφθεί από εταιρεία για να δείξει πόσο εύκολο ήταν να μπει σε ένα online σύστημα μιας τράπεζας. Μόλις δείχνει το ταμπελάκι στον υπεύθυνο του καταστήματος και του λέει ότι ήλθε να κάνει έναν έλεγχο στα USB, στη συνέχεια του δίνεται ελεύθερη πρόσβαση στο δωμάτιο με τα συστήματα της τράπεζας.

Έμεινε έκπληκτος από το πως ο manager της τράπεζας του άνοιξε την πόρτα του δωματίου με τους servers μόλις του έδειξε την ψεύτικη ταυτότητα της Microsoft. Το θέμα έγινε viral και πολλοί αναφέρουν στο Reddit ότι οι εργαζόμενοι της τράπεζας δεν πληρώνονται για να τους νοιάζει ποιος έχει πρόσβαση στο σύστημα της τράπεζας, άλλωστε τα δεδομένα και τα χρήματα είναι ασφαλισμένα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.