Η Samsung φαίνεται να εντείνει τις προσπάθειές της για την προστασία των εμπορικών της μυστικών, εισάγοντας ένα νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Το νέο αυτό μέτρο ασφαλείας, που εφαρμόζεται ήδη σε υποκαταστήματα όπως η Samsung Display και άλλες θυγατρικές, απαιτεί από τους εργαζόμενους που δουλεύουν εξ αποστάσεως να υποβληθούν σε σάρωση προσώπου από έξι διαφορετικές γωνίες πριν αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα της εταιρείας.

Το σύστημα αυτό δοκιμάζεται από σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, σε εργολάβους, επιχειρηματικούς ταξιδιώτες, τηλεργαζόμενους, αλλά και εργαζόμενους που μετακινούνται προσωρινά σε άλλες θέσεις. Όμως, το εργατικό συνδικάτο εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και την προστασία προσωπικών δεδομένων καταγγέλλοντας την πρακτική της Samsung ως υπερβολική.

Η νέα τεχνολογία δεν περιορίζεται μόνο στη σάρωση προσώπου για αναγνώριση και αρχική είσοδο στα συστήματα. Ενεργοποιεί επίσης συνεχή παρακολούθηση, με τον υπολογιστή να κλείνει την οθόνη εάν ο χρήστης απομακρυνθεί ή εάν ανιχνευτεί άλλο πρόσωπο στην εμβέλεια της κάμερας.

Η Samsung υπερασπίζεται το μέτρο αυτό ως απαραίτητο για την αποτροπή διαρροής τεχνολογικών μυστικών, ενώ το συνδικάτο υποστηρίζει ότι η εταιρεία ήδη διαθέτει μέτρα προστασίας, όπως καταγραφή της χρήσης των υπολογιστών και προσθήκη υδατογραφημάτων κατά την πρόσβαση στα δίκτυά της.

Ωστόσο, παρά τα υπάρχοντα μέτρα, οι διαρροές συνεχίζονται, όπως αποδεικνύεται από παλαιότερα περιστατικά. Πέρυσι, ένας πρώην ερευνητής της Samsung Display διέρρευσε τεχνολογίες OLED της εταιρείας σε δικές του εταιρείες σε Κίνα και Νότια Κορέα. Οπότε, ίσως η αναγνώριση προσώπου να είναι η μοναδική λύση που θα λειτουργούσε. Ο χρόνος θα δείξει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.