Φαίνεται πως ο κόσμος των smartphone θα αποκτήσει έναν ακόμα παίκτη στην αγορά των chipsets. Μέχρι στιγμής, μόνο τέσσερις εταιρείες κατασκευάζουν τα δικά τους chipsets: Apple, Google, Huawei και Samsung. Σύντομα, όμως, η Xiaomi μπορεί να προστεθεί σε αυτή τη λίστα, δημιουργώντας και χρησιμοποιώντας το δικό της SoC.

Ήδη από τον Ιούνιο, υπήρξαν αναφορές ότι η Xiaomi συνεργάζεται με τη Unisoc για την ανάπτυξη ενός chipset 4nm, το οποίο θα χρησιμοποιήσει στα μελλοντικά της smartphones. Τώρα, έχουμε μερικές επιπλέον πληροφορίες για αυτό το SoC.

Σύμφωνα με πήγες, το νέο chipset της Xiaomi θα κατασκευαστεί από την TSMC, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία N4P των 4nm. Επίσης, θα διαθέτει modem αναπτυγμένο από τη Unisoc και η απόδοσή του θα είναι αντίστοιχη με αυτή του Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, που κυκλοφόρησε το 2021. Τέλος, η Xiaomi αναμένεται να παρουσιάσει το chipset στο πρώτο εξάμηνο του 2025.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Xiaomi ασχολείται με την ανάπτυξη chipsets. Το 2017, η εταιρεία είχε παρουσιάσει το πρώτο της in-house SoC, το Surge S1, που χρησιμοποιήθηκε στο Xiaomi Mi 5c. Παρόλα αυτά, η προσπάθεια δεν είχε συνέχεια, πιθανότατα λόγω της μεγαλύτερης βιωσιμότητας των λύσεων από Qualcomm, MediaTek και Unisoc.

Προφανώς, η Xiaomi είναι έτοιμη να επιστρέψει δυναμικά στο χώρο των chipsets, φέρνοντας μια νέα διάσταση στην αγορά των smartphones.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.