Αν είσαι από αυτούς που περιμένουν πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τότε σίγουρα τα iPhone 16 έχει κάτι για σένα. Μία από τις πιο αναμενόμενες “καινοτομίες” είναι το ειδικό κουμπί Capture για φωτογραφίες και βίντεο. Όλες οι φήμες και οι διαρροές CAD σχεδίων δείχνουν ότι και τα τέσσερα μοντέλα της σειράς θα διαθέτουν αυτό το κουμπί.

Μπορεί να μην ακούγεται τόσο εντυπωσιακό, γιατί είναι κάτι που έχουμε δει σε πολλά παλαιότερα κινητά και έξυπνα τηλέφωνα. Επίσης, ίσως είναι λίγο αδιάφορο για όσους έχουν ήδη το iPhone 15 Pro ή Pro Max με το κουμπί Action, που μπορείς να το προγραμματίσεις για να ενεργοποιεί την κάμερα. Αλλά αν λειτουργεί όπως ελπίζουμε, τότε μπορεί να γίνει ο κύριος λόγος για να κάνεις το άλμα στην αναβάθμιση.

Οι περισσότεροι ρυθμίζουν το κουμπί Action να ανοίγει την κάμερα, ειδικά στη λειτουργία βίντεο, γιατί ποτέ δεν θες να χάσεις τη στιγμή και την ευκαιρία για την καταγραφεί ενός ενδιαφέροντος, αστείου, κτλ περιστατικού. Άσε που αν θες φωτογραφία μπορείς άνετα να πάρεις ένα στιγμιότυπο του βίντεο. Αυτό λειτουργεί άψογα, καθώς χρησιμοποιείς το ίδιο κουμπί για να ξεκινάς και να σταματάς την εγγραφή. Ωστόσο, το νέο κουμπί Capture των iPhone 16 αναμένεται να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν λένε ότι θα είναι ένα υβριδικό κουμπί, το οποίο θα λειτουργεί μηχανικά αλλά θα έχει και χωρητική επιφάνεια αφής, για λειτουργία ζουμ με σάρωση. Αν και αυτό ίσως δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα τους φανατικούς της φωτογραφίας, καθώς έχει άλλη αίσθηση η επιλογή φακού με το πάτημα ενός φυσικού κουμπιού, υπάρχει μία άλλη πολύ πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι θα μπορείς να εστιάζεις πατώντας ελαφρά το κουμπί Capture των iPhone 16 και να τραβάς τη φωτογραφία πιέζοντάς το περισσότερο. Αυτή η δυνατότητα είναι στάνταρ στις SLR και DSLR κάμερες, και αν έρθει στο iPhone, θα αλλάξει δραστικά την εμπειρία της φωτογραφίας.

Η λειτουργία μισού πατήματος επιτρέπει να κλειδώνεις την έκθεση και την εστίαση πριν τραβήξεις τη φωτογραφία, κάτι που βοηθά να πετύχεις την τέλεια λήψη χωρίς να χάνεις χρόνο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε σκηνές όπου το θέμα σου δεν είναι στο κέντρο του κάδρου, όπως συχνά προτείνει ο κανόνας των τρίτων.

Με τη νέα αυτή λειτουργία, η λήψη φωτογραφιών με το iPhone θα γίνει πιο άμεση και εύκολη. Ειδικά για όσους ασχολούνται σοβαρά με τη φωτογραφία, αυτό θα μπορούσε να είναι το χαρακτηριστικό που θα τους κάνει να αναβαθμίσουν. Μέχρι τώρα, αρκετοί δεν είχαν πειστεί ότι τα iPhone 16 θα είναι αρκετά διαφορετικά από το 15 Pro Max για να αξίζει η αναβάθμιση, αλλά αυτή η δυνατότητα του κουμπιού Capture αλλάζει πολλά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.