Το Xiaomi SU7 ανακοινώθηκε και παρουσιάζει μια θριαμβευτική πορεία στην αγορά της Κίνας. Σύντομα, η Xiaomi θα ανακοινώσει νέα αυτοκίνητα, όπως ένα καινούριο SUV, ενώ περιμένουμε και το Xiaomi SU7 Ultra. Θα έρθουν στην Ευρώπη;

Το αυτοκίνητο πουλάει τρομερά καλά, με όλη την παραγωγή να έχει απορροφηθεί για την αγορά της Κίνας, κάτι πολύ εντυπωσιακό για το πρώτο αυτοκίνητο του τεχνολογικού κολοσσού.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να κατακτήσει η Xiaomi του στόχους της, δηλαδή να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων, την επόμενη δεκαετία.

Σε μια συνέντευξη με το Bloomberg, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, Alain Lam, δήλωσε πως η εταιρία είναι αποφασισμένη να μπει στην αγορά της Ευρώπης, παρά την πτωτική ζήτηση που έχουν τα ηλεκτροκίνητα στην ήπειρο.

Ο Lam, πρώην στέλεχος της Credit Suisse, είπε ότι η Xiaomi επικεντρώνεται στην «ανάπτυξη παρά στη σταθερότητα». Με άλλα λόγια, η Xiaomi θα προσπαθήσει να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά ακόμη και αν γνωρίζει ότι θα χάσει χρήματα.

xiaomi Su7 αυτοκίνητα

«Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη θα οδηγήσει τελικά σε κέρδη. Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας και θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα», είπε συγκεκριμένα.

Στην Κίνα ήδη πωλούνται τα SU7 και SU7 Max, με δύο επιλογές σε μπαταρία. Η μεγαλύτερη είναι αυτή του Max, με χωρητικότητα 101 kWh, που προσφέρει αυτονομία 880 χιλιομέτρων. Η τεράστια μπαταρία είναι κατασκευασμένη από τον κινέζικο κολοσσό, CATL.  Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του προμηθευτή, η μπαταρία θα έχει αυτονομία 220 χιλιομέτρων με μόλις 5 λεπτά φόρτισης. Σε 15 λεπτά, αυτός ο αριθμός ανεβαίνει στα 550 χιλιόμετρα.

Το ηλεκτρικό των 15.000 ευρώ, δεν έχει αντίπαλο! ( πιθανόν και στην Ελλάδα)

Παράλληλα, περιμένουμε να δούμε το Xiaomi SU7 Ultra να ανακοινώνεται με 1548 ίππους και 0-100χλμ/ώρα σε 1.96 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, το αυτοκίνητο θα είναι τόσο δυνατό, που η εταιρία προσφέρει μαθήματα μέσω του infotainment, τα οποία ο κάτοχος πρέπει να “περάσει”, ώστε να ξεκλειδώσει όλη τη δύναμη του αυτοκινήτου. Μια πολύ καλή ιδέα που μακάρι να βλέπαμε σε όλα τα αυτοκίνητα μεγάλων επιδόσεων. Σίγουρα θα είχαμε λιγότερα τροχαία ατυχήματα με αυτό τον τρόπο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αναμένω περιμένουμε να δούμε το Xiaomi SU7 Ultra να ανακοινώνεται με 1548 ίππους και 0-100χλμ/ώρα σε 1.96 δευτερόλεπτα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.