Το Samsung Galaxy Z Fold 6 συζητιέται πολύ τελευταία, αλλά όχι για καλό λόγο. Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, αρκετοί χρήστες παρατηρούν ότι η βαφή στο πανάκριβο foldable smartphone τους ξεφλουδίζει στις άκρες. Αυτό έχει αφήσει πολλούς να αναρωτιούνται τι συμβαίνει με το καινούριο τους gadget.

Η Samsung, αντιδρώντας στις αναφορές, έκανε δηλώσεις μέσω δημοσιεύσεων στις σελίδες υποστήριξης, σε ορισμένες περιοχές. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το ξεφλούδισμα μπορεί να οφείλεται σε “ακατάλληλα γειωμένους φορτιστές τρίτων κατασκευαστών”. Σύμφωνα με τη Samsung, αυτοί οι φορτιστές ενδέχεται να προκαλέσουν διαρροή ρεύματος, το οποίο επηρεάζει την ανοδιωμένη επιφάνεια του τηλεφώνου, οδηγώντας σε αποκόλληση της βαφής. Μάλιστα, δημοσίευσε και μια εικόνα για να το επεξηγήσει.

Samsung Galaxy Z Fold 6 Paint Charger

Αν και η Samsung αναφέρει ότι οι φορτιστές υψηλής ποιότητας που τηρούν τα πρότυπα δεν αποτελούν πρόβλημα, προειδοποιεί για τους ψεύτικους και κακής ποιότητας φορτιστές που μπορούν να “διαβρώσουν το μέταλλο” της συσκευής λόγω της διαρροής ρεύματος. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να προτείνει τη χρήση των επίσημων φορτιστών Samsung – οι οποίοι, φυσικά, είναι μια πρόσθετη αγορά μετά την πληρωμή ενός αστρονομικού ποσού για το Galaxy Z Fold 6.

Φυσικά, αυτή η εξήγηση έχει αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό. Πολλοί αναρωτιούνται πώς γίνεται να έχουν ξαφνικά τόσο σοβαρές επιπτώσεις οι μέθοδοι φόρτισης, που δεν έχουν προκαλέσει ποτέ παρόμοια προβλήματα σε άλλες συσκευές Samsung. Η εταιρεία αναφέρει ακόμα και το πρότυπο Qi, το οποίο αφορά την ασύρματη φόρτιση, ενώ το πρόβλημα φαίνεται να σχετίζεται με τη φόρτιση μέσω καλωδίου.

Σε διαδικτυακές συζητήσεις, κάποιοι συγκρίνουν την απάντηση της Samsung με την παλιά ατάκα της Apple “το κρατάτε λάθος” όταν προέκυψαν προβλήματα με την κεραία του iPhone 4. Τότε, η Apple είχε δεχτεί έντονη κριτική για το ότι υποβάθμιζε ένα σχεδιαστικό ελάττωμα, και η τωρινή αντίδραση της Samsung για το Galaxy Z Fold 6 φαίνεται να πηγαίνει σε παρόμοια κατεύθυνση.

Η εξήγηση της Samsung φέρνει επίσης στο προσκήνιο ερωτήματα για τη χρήση του Bioelectrical Impedance Analysis (BIA) στο Galaxy Watch. Το BIA περιλαμβάνει τη διέλευση ενός μικρού ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του σώματος, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τα smartwatch πιο ευάλωτα στις επιπτώσεις της “διαρροής ρεύματος” που θα μπορούσε να βλάψει τη βαφή της συσκευής.

Μένει να δούμε αν η Samsung θα προσφέρει μια πιο πειστική εξήγηση ή, ακόμα καλύτερα, μια λύση για όσους επηρεάζονται – όπως ας πούμε αντικατάσταση του πανάκριβου Galaxy Z Fold 6 για να παραμένει όμορφο και βαμμένο. Αν εσύ ή κάποιος που γνωρίζεις αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα με τις συσκευές Samsung, μοιράσου την εμπειρία σου στα σχόλια και επικοινώνησε με ένα κέντρο εξυπηρέτησης της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • Γνήσιους τι εννοεις; Καλής ποιότητας μάλλον ήθελες να πεις. Τέλος πάντων δεν χρειάζεται να έχουμε ίδια μάρκα φορτιστή με το κινητό.

  1. Samsung η χειρότερη εταιρεία που υπάρχει. Μετά από τέσσερις μήνες αγοράς του fold 5 έσπασε η εσωτερική οθόνη και δεν με καλύπτει διότι το έχω σπάσει εγώ λέει. Το τηλέφωνο είταν από το προτο λεπτό σε θήκη και η χρήση του είταν πολύ προσεκτικη.
    Μετάνιωσα πολύ την αγορά αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.