Η Xiaomi τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει μερικές πολύ δυνατές συσκευές, που έγιναν best sellers σε όλο τον κόσμο. Όμως όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, για αυτό και 6 διάσημες συσκευές, φτάνουν στο τέλος της ζωής τους, που σημαίνει πως δεν θα πάρουν άλλες αναβαθμίσεις, ούτε λογισμικού, ούτε ασφαλείας.

Πρόσφατα, η εταιρία πρόσθεσε έξι ακόμη συσκευές στη λίστα EOL (End Of Life) της. Αυτές οι συσκευές είναι τα Xiaomi MIX 4, Xiaomi Pad 5 Pro 5G, Xiaomi Pad 5, POCO F3 GT, POCO F3 και Redmi K40. Από τις 27 Αυγούστου, αυτές οι συσκευές είναι επίσημα μέρος της λίστας EOL της Xiaomi. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνουν άλλες ενημερώσεις στο μέλλον.

Η προσθήκη αυτών των συσκευών στη λίστα EOL μπορεί να προκαλέσει κάποια ανησυχία στους τρέχοντες χρήστες. Χωρίς ενημερώσεις, αυτές οι συσκευές ενδέχεται να γίνουν πιο ευάλωτες σε κινδύνους ασφαλείας με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, δεν θα έχουν πλέον νέες δυνατότητες ή βελτιώσεις απόδοσης. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές θα εξακολουθούν να λειτουργούν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τις υπάρχουσες λειτουργίες τους. Δεν θα προτείναμε όμως να μπαίνετε στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς με συσκευές που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε θέματα ασφαλείας.

Xiaomi
Τα Poco που έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους

Η Xiaomi συνήθως λαμβάνει αυτή την απόφαση αφού μια συσκευή έχει κυκλοφορήσει στην αγορά για ορισμένο χρονικό διάστημα, συνήθως 2-3 χρόνια. Μετά από αυτό το διάστημα, η Xiaomi εστιάζει τους πόρους και την τεχνική υποστήριξη της σε νεότερες συσκευές, γι’ αυτό και σταματά να παρέχει ενημερώσεις για παλαιότερα μοντέλα.

Διαστημικό σκάφος κινείται ανάμεσα σε Σελήνη και Γη, καταγράφει εκπληκτικά πλάνα [Βίντεο]

Οι εν λόγω συσκευές και κυρίως τα Poco F3, Poco F3 GT και Xiaomi  Pad 5, έχουν υπάρξει τρομερά value for money στην χώρα μας και έχουν πουλήσει αρκετές χιλιάδες κομμάτια. Όμως, έτσι είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων στην τεχνολογία. Αυτά τα μοντέλα θα αφήσουν την σκυτάλη στα νεότερα, ικανότερα μοντέλα, που έρχονται.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.