Ένας αστροναύτης μοιράστηκε ένα βίντεο από το διάστημα που τελειώνει θεωρία της «επίπεδης Γης» μια για πάντα. Το ότι η Γη είναι σφαιρική, είναι στις γνώσεις μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Παρά τις δημοφιλείς παρανοήσεις σχετικά με τους δισδιάστατους χάρτες και τους στόχους του Χριστόφορου Κολόμβου, οι άνθρωποι γνώριζαν ότι ζούμε σε έναν σφαιρικό πλανήτη από τους ελληνιστικούς χρόνους, με τον Έλληνα φιλόσοφο Πυθαγόρα να το εικάζει πριν από το θάνατό του το 495 π.Χ.

Και όμως, εν έτη 2024 υπάρχει κόσμος που πιστεύει πως η Γη είναι επίπεδη, κάτι που διατηρεί αυτό τον γελοίο μύθο. Στην εποχή του διαδικτύου, που μπορείς να βρεις πληροφορίες για τα πάντα, έχουμε αποτύχει σαν είδος, όταν υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν πως η Γη είναι επίπεδη και υποστηρίζουν θεωρίες προ 3.000 ετών.

Τα επιχειρήματα που προβάλλονται από τους επίπεδους γήινους πρέπει να είναι ιδιαίτερα αστεία για τους αστροναύτες, δεδομένου του γεγονότος ότι έχουν δει τον πλανήτη μας με την πλήρη σφαιρική ομορφιά του πολλές φορές.

Ακόμα δεν έχετε πειστεί; Ακολουθεί ένα βίντεο από έναν αστροναύτη που δείχνει ότι η Γη είναι στρογγυλή και από τότε έχει κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

@spacemanedu Someone Said Earth Was Flat… #space #fyp #viral #spacemanedu #astonaut #fy #flatearth ♬ original sound – Jake_10O2

Μέσω του λογαριασμού spacemanedu, στο TikTok, ο αστροναύτης ανεβάζει τακτικά βίντεο από το διάστημα. Όμως, σε ένα βίντεο βλέπουμε τον αστροναύτη με την στολή του διαστημικού περίπατου, να δείχνει τον εαυτό του και μετά να γυρίζει την κάμερα προς τη Γη, που είναι ολοστρόγγυλη. Στο βίντεο γράφει “Κάποιος είπε ότι η Γη ήταν επίπεδη”.

Σε αντίθεση με τους ιστορικούς πολιτισμούς που μπορεί να πίστευαν ότι η Γη ήταν επίπεδη επειδή δεν είχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο, γιατί η θεωρία συνωμοσίας εξακολουθεί να επικρατεί σήμερα, παρόλο που έχουμε περισσότερα από αρκετά στοιχεία για να αποδείξουμε το αντίθετο;

Θεωρία επίπεδης Γης

Οι σύγχρονες πεποιθήσεις για την επίπεδη Γη μπορούν να ανιχνευθούν στον εφευρέτη του 19ου αιώνα Samuel Rowbotham, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η θεωρία του Zetetic Astronomy απέδειξε ότι ο πλανήτης μας ήταν ένας επίπεδος δίσκος με κέντρο τον βόρειο πόλο. Τις ιδέες του θα τις συμμερίστηκαν αργότερα εξέχοντες επιπεδιστές της εποχής όπως ο William Carpenter.

Η NASA μπορεί να δημιούργησε κατά λάθος την πρώτη βροχή μετεωριτών στη Γη

Ο αστροφυσικός της SUNY, Paul M. Sutter, υποστήριξε στο παρελθόν σε ένα άρθρο για το Space.com ότι η σύγχρονη πίστη σε μια επίπεδη Γη πηγάζει από την «έλλειψη εμπιστοσύνης» προς τους επιστήμονες και τους ειδικούς.

«Με τον ισχυρισμό ότι η Γη είναι επίπεδη, οι άνθρωποι εκφράζουν πραγματικά μια βαθιά δυσπιστία προς τους επιστήμονες και την ίδια την επιστήμη», γράφει.

«Επομένως, αν πιάνεις τον εαυτό σου να μιλάει με έναν επιπεδιστή, παράλειψε τα στοιχεία και τα επιχειρήματα και αναρωτήσου πώς μπορείς να οικοδομήσεις εμπιστοσύνη».

Βέβαια, η ανοησία είναι δύσκολο να νικηθεί, οπότε αν δείτε πως δεν καταλαβαίνει ο άλλος από απλά επιστημονικά επιχειρήματα, μάλλον χάνετε τον χρόνο σας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.