Η Xiaomi πρόσφατα μπήκε στον πολύ ανταγωνιστικό χώρο των αυτοκινήτων και εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή με το Xiaomi SU7. Το αυτοκίνητο ανακοινώθηκε στις 28 Μαρτίου του 2024 και έχει σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία, καθώς έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή κινέζικα ηλεκτροκίνητα.

Για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, η Xiaomi κατάφερε να παραδώσει 27.307 οχήματα σε πελάτες της στην Κίνα και πλέον αναμένεται να φτάσει τα 100.000 οχήματα μέχρι τον Νοέμβριο. Το αυτοκίνητο έχει τρομερά μεγάλη ζήτηση και ίσως το δούμε προς τα μέρη μας, αλλά από το 2027 και μετά.

Μιλώντας στο CNBC τον Απρίλιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί αυστηρά στην κινεζική αγορά για τα επόμενα τρία χρόνια πριν εισέλθει στην παγκόσμια αγορά. Ένα δεύτερο μοντέλο σίγουρα θα βοηθήσει τη Xiaomi στην πορεία της προς την ανάπτυξη και κατά επέκταση στην κερδοφορία, αφού τώρα χάνει λεφτά. Το νέο μοντέλο θα είναι ένα SUV ελαφρώς μεγαλύτερο από το SU7 και λέγεται ότι θα μπορούσε να κάνει πρεμιέρα πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, προτού ξεκινήσουν οι παραδόσεις στους Κινέζους πελάτες στις αρχές του 2025.

xiaomi SU7

Παρά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία, ο τεχνολογικός γίγαντας χάνει εκατομμύρια από την κυκλοφορία του SU7. Συγκεκριμένα, η εταιρία σημειώνει ζημιά 252 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Αυτό σε συνάρτηση με τον αριθμό παραδόσεων σημαίνει πως για κάθε αυτοκίνητο, η Xiaomi μπαίνει μέσα κατά 9.200 δολάρια.

Αν αυτό σας φαίνεται κακό, να σας πούμε πως είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Rivian  για παράδειγμα, σημείωσε απώλειες 1.46 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο. Πούλησε 9.162 αυτοκίνητα, που σημαίνει πως έχασε 32.705 ανά όχημα που παραδόθηκε.

To Google Maps και το Waze γίνονται οι απόλυτες εφαρμογές πλοήγησης

Η Xiaomi επιβεβαίωσε πριν λίγες ημέρες πως το πρώτο τρίμηνο του 2025 θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το Xiaomi SU7 Ultra. Προς το παρόν έχουμε δει το αυτοκίνητο μόνο σε πρωτότυπο και είναι κυριολεκτικά ένα κτήνος. Το Xiaomi SU7 Ultra Prototype διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 1.548 HP, επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 1,97 δευτερόλεπτα, στα 200 χλμ./ώρα σε 5,96 δευτερόλεπτα. και η μέγιστη ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Τα εξωτερικά πάνελ του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ το συνολικό του βάρος ανέρχεται κοντά στα 1.900 κιλά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.