Όλοι όσοι έχουμε ιστοσελίδες ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα δίλλημα από την Google, που είναι ωμός εκβιασμός. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εκδότες θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα επιτρέψουμε στην Google AI να χρησιμοποιεί τα άρθρα μας για να παράγει απαντήσεις AI ή όχι. Αν ήταν μόνο αυτό, τότε δε θα υπήρχε πρόβλημα. Όμως οι εκδότες που δεν συμφωνούν σε κάτι τέτοιο, θα χάσουν την δυνατότητα εύρεσης της σελίδας τους, στην αναζήτηση της Google.

Πρακτικά, αν μια σελίδα δεν εμφανίζεται στην μηχανή αναζήτησης της Google και στις υπηρεσίες της, είναι πρακτικά σα να μην υπάρχει, καθώς, μόνο όσοι την γνωρίζουν θα μπαίνουν.

Το πρόβλημα βρίσκεται στο Googlebot, που κάνει crawl της σελίδες, ώστε να ενσωματώσει τις νέες σελίδες και τα άρθρα στην αναζήτηση. Στην περίπτωση όμως που οι εκδότες αρνηθούν την πρόσβαση στην Google AI, για να προσφέρει απαντήσεις τεχνητής νοημοσύνης, τότε δε θα βλέπει και τα νέα άρθρα για την ενσωμάτωσή τους στην αναζήτηση.

Έτσι, η Google μας λέει πως αν δεν την αφήσουμε να βρίσκει απαντήσεις από τα άρθρα μας, θα μας εξαφανίσει από το διαδίκτυο. Το πρόβλημα όμως είναι πιο πολύπλοκο. Αν ο χρήστης πάρει την απάντηση απευθείας από την Google, τότε δεν έχει λόγο να μπει ποτέ στην σελίδα, πράγμα που σημαίνει μηδενικά έσοδα και κατ’ επέκταση κλείσιμο της σελίδας. Από την άλλη, αν δεν εμφανίζεται μια σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης, είναι σα να μην υπάρχει στο διαδίκτυο και άρα θα έχει πάλι μεγάλη απώλεια εσόδων.

Μάλιστα, μια έρευνα του AdWeek, δείχνει πως οι ΑΙ απαντήσεις της Google, οδήγησαν σε πτώση της κίνησης ιστοσελίδων από 20% μέχρι 30%.

Επιτέλους Netflix στο Cosmote TV σε όλους από 23 Αυγούστου! Όλες οι λεπτομέρειες αναλυτικά!

Οι άλλες εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης, πληρώνουν συγκεκριμένους εκδότες για πρόσβαση στα άρθρα από την ΑΙ. Η Google όμως, απλά τα παίρνει δωρεάν και μάλιστα, θέλει η εκδότες και οι σελίδες να πληρώσουν την χασούρα.

Μάλλον ήρθε η ώρα για περιορισμό της τεχνητής νοημοσύνης και του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείται.a

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περιορισμό της ΑΙ δεν νομίζω να κάνουν… Αντιθέτως… Και δεν θέλουν πολλές ιστοσελίδες… Θέλουν πλήρη έλεγχο της πληροφορίας πάνω στη Γη… Για παράδειγμα: Αυριο το πρωί ξεσπά η νόσος τακαμουρι και όλα τα πλήρως πλέον ελεγχόμενα σάιτ τους και ΜΜΕ γενικώς θα λένε ότι πρέπει να τρέξουν όλοι να εμβολιαστούν με το νέο τελευταίας τεχνολογίας εμβόλιο κακακι-mRNA που παράγεται σε κακακια της νυχτερίδας και είναι 100% ασφαλές και ας μην είναι καν δοκιμασμένη αυτή η νέα τεχνολογία… Και από τη στιγμή που δεν θα μπορεί να ακουστεί άλλη άποψη αφού όλα θα ελέγχονται θα ρίξουν και μια υποχρεωτικότητα για το 4-5% που θα κόβει λίγο το μυαλό τους και τέλος… Αντίστοιχα το ίδιο μπορεί να γίνει π.χ. για το ολικό τσιπαρισμα των ζόμπι επί της γης… 2 απλά παραδείγματα πολλά μπορούσα να γράψω… Ας ευχηθούμε να μας λυπηθεί ο Δημιουργός και να γλιτώσει η ανθρωπότητα από τις αθλιότητες των πάνω πάνω της πυραμίδας που κυβερνούν τον πλανήτη … Αν και δεν το βλέπω…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.