Πριν από λίγους μήνες είχαμε συμμετάσχει στην ΣΟΧ 1/2024 για πρόσληψη 60 εργασιακών συμβούλων στην ΔΥΠΑ  και είχαμε ανεβάσει όλα τα δικαιολογητικά, όπως και το πιστοποιητικό γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή που είχαμε βγάλει από το Golearn.

Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι έχουμε απορριφθεί καθώς δεν προσκομίστηκε το πιστοποιητικό γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.  Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα εδώ.

Δεν μπαίνουμε καν στο κόπο να κάνουμε ένσταση. Για να μαζεύει το Δημόσιο 20αρικα; Ας πούνε από την αρχή ποιους θέλουν να πάρουν και να μην βάζουν τους ανθρώπους σε ταλαιπωρία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είχα συμμετάσχει σε παλιότερη και σε αυτή τώρα και για δεύτερη φορά δεν μου μετράνε την πολύτεκνια μιας και έχω 5 μικρά. Όντως ας πούμε από την αρχή ποιους θέλουν να τελειώνει το θέμα και να μην παίζουν με τον πόνο μας για μια δουλειά.

  2. Εμένα με είχαν κόψει μια χρονιά σε δύο διαγωνισμούς σοχ λόγω ecdl γιατί το ζητούσαν σε αυτούς τους δύο διαγωνισμούς επικυρωμένο από δικηγόρο. Η μία ήταν στην υπηρεσία ασύλου κι η άλλη στον οργανισμό για τα πωλητήρια μουσείων. Τελικά μετά από ενέργειες συμμετεχόντων ακυρώθηκε αυτή η απαίτηση της επικύρωσης από δικηγόρο κ δεν την ξαναείδα σε επόμενες προκηρύξεις. Ωστόσο πολλοί χάσαμε τη δουλειά.
    Νομίζω μια ένσταση θα βοηθούσε εφόσον το συγκεκριμένο έγγραφο είναι στον κατάλογο των αποδεκτών τίτλων του ΑΣΕΠ.

  3. Δεν θα το είχατε επικυρώσει σε δικηγόρο όπως προβλέπεται για κάθε ιδιωτικό (μη δημόσιο δηλαδή) έγγραφο

  4. Μπορώ να σας πω εγώ ποιούς θέλουν. Αυτούς που ήδη εργάζονται εκεί ως σύμβουλοι, δεδομένου ότι η εργασιακή εμπειρία που ζητούν είναι για τη συγκεκριμένη θέση, δηλαδή εργασιακού συμβούλου…Αναρωτιέμαι που αλλού θα μπορούσε κανείς να εργαστεί ως εργασιακός σύμβουλος… δεν υπάρχουν και πολλές τέτοιες δουλειές….

    Στο δια ταύτα. Σε εμένα έκαναν λάθος στο βαθμό πτυχίου στην προκύρηξη του Δεκεμβρίου. Μου έβαλα βαθμό “5” ενώ είχα σχεδόν άριστα. Έκανα ένσταση, φυσικά χάνοντας τον καιρό μου και τα 20 ευρώ, γιατί η απάντησή τους ήταν ότι δεν είχα προσκομίσει το δικαιολογητικό που να αποδεικνύει τη βαθμολογία μου κάτι που δεν ισχύει και ούτε και είχα απορριφτεί με βάση αυτό το γεγονός. Είμαι σίγουρη ότι δεν υπήρχε κάπου να ανεβάσω το συγκεκριμένο έγγραφο καθώς το πτυχίο μου δεν ανέγραφε βαθμολογία – ήταν πτυχίο εξωτερικού και είχα βαθμολογική αντιστοιχία. Τυχαία όμως στην επόμενη προκύρηξη για την οποία μιλάτε, υπήρχε τρόπος να ανεβάσω το έγγραφο. Δεν νομίζω λοιπόν να ήμουν τόσο απρόσεχτη στην προηγούμενη αίτηση.

    Οι προκυρήξεις αυτές απλά χρησιμεύουν στο να ανανεώνουν τις υπάρχουσες συμβάσεις που έχουν οι εργασιακοί σύμβουλοι ΔΥΠΑ χωρίς να χρειάζεται να κάνουν μόνιμους τους υπαλλήλους τους. Σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει. Κοροιδεύουν και ταλαιπωρούν τον κόσμο δυστυχώς και ίσως θα έπρεπε να βγει παραέξω αυτό αν αρκετός κόσμος την έχει πατήσει με παρόμοιο τρόπο. Δεν υπάρχει διαφάνοια και ειλικρίνεια.

    Επειδή την πάτησα λοιπόν τον Δεκέμβρη, στην επόμενη αίτηση απλά έβγαζα screenshots με το κάθε βήμα πριν την υποβάλλω για να έχω αποδείξεις. Θα σας συμβούλευα να κάνετε το ίδιο σε ό,τι αίτηση κάνετε μελλοντικά. Βέβαια τώρα προστέθηκαν και κοινωνικά κριτήρια όπου εκεί δεν υπήρχε η επιλογή του ότι δεν ανήκω στην συγκεκριμένη κατηγορία!!! Είναι απλά αστείοι.

    Σκέφτομαι να επικοινωνήσω με το συνήγορο του πολίτη για το θέμα αυτό και ό,τι γίνει.

    • Σίγουρα πρέπει για να μην κάνουν τις κομπίνες τους τόσο φανερά, όσο τους δυσκολεύουμε τόσο το καλύτερο.

  5. Η εργασιακή εμπειρία ήταν ως εργασιακού συμβούλου ή σε συνάφεια με το πτυχίο; αν γνωρίζει κάποιος ας το επιβεβαιώσει. επίσης δε μου προσμέτρησαν το κριτήριο της μονογονεικής ενώ είχα ανεβάσει όλα τα δικαιολογητικά.

  6. Επειδή είμαι κι εγώ από τα άτομα που απορρίφθηκαν στην πρώτη προκήρυξη για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δηλαδή ότι δεν προσκόμισαν πτυχίο αγγλικών αλλά δύο φορές πτυχίο πληροφορικής, θέλω να σας πω κι εγώ αυτά που έχω μάθει.

    Όπως ήδη γνωρίζετε στην πρώτη προκήρυξη έκαναν την μια βλακεία πίσω από την άλλη. Πρώτα απέκλεισαν ένα σωρό κόσμο έτσι απλά. Όποιον πάρει ο χάρος. Αφού προσέλαβαν τους πρώτους εργασιακούς συμβούλους μετά από κάτι μήνες τους ήρθε να απολύσουν μερικούς από αυτούς με την πρόφαση ότι δεν αναγνωρίζουν την πιστοποίηση των πτυχίων αγγλικών τους. Τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα και στην θέση τους περνούν άτομα από τους επιλαχόντες. Κι εκεί αρχίζει το καλό. Αυτοί που βγήκαν σε διαθεσιμότητα πήγαν στα δικαστήρια καθώς είχαν απόλυτο δίκιο. Προφανώς η ΔΥΠΑ έχει κάνει κάποιου είδους συμβιβασμό μαζί τους και για αυτό έχουν βγει μέχρι τώρα δύο προκηρύξεις για εργασιακούς που να ζητάνε προϋπηρεσία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
    Ελπίζω να καταλάβατε όλοι.

  7. Πότε θα μπούνε τα λεφτά αυτά τα 718€ που είπανε για τους εγγεγραμμένος στο κάρτα ανεργίας και στο οκανα περιμένουμε ακόμα τα λεφτά είναι 98 δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ πότε θα τελικά τα λεφτά και αν εγκριθούνε μπορεί κάποιος να μου απαντήσεις σας παρακαλώ

  8. Είναι λάθος και τα πρώτα αποτελέσματα κ κάποιος θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια …

  9. Γενικά δεν περνάνε τα δικαιολογητικά σωστά και στην προκύρηξη για τους βρεφονηπιακούς είναι η δεύτερη φορά που δεν μου περνάνε τα δικαιολογητικά και τσάμπα δίνουμε 20αρικα λαμόγια όλοι.Καλό θα ήταν να ξέραμε και που να απευθυνθούμε.

  10. Δεν αναγνωρίζουν μόρια από τίποτα εκτός του πτυχίου, ούτε ανήλικα τέκνα, ούτε ανεργία, ούτε εμπειρία σε τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, ούτε αναπηρία. Προδιαγράφουν ότι θα βγάλουν προσωρινά αποτελέσματα σε 20 μέρες και τα βγάζουν σε 2 μήνες..μια προκήρυξη που βρωμάει με μηδενική διαφάνεια. 20ρικο δεν θέλω να τους χαρίσω αλλά ούτε θέλω και να χορεύουν ανενόχλητοι. Μεγάλη απογοήτευση

  11. Και σε εμένα δεν μέτρησαν το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας. Σκεφτόμουν να κάνω ένσταση, αλλά από ότι κατάλαβα τζάμπα θα δώσω 20 €. Είναι συγκεκριμένα τα άτομα που επιθυμούν να πάρουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.