Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους και σοβαρούς τύπου καρκίνου, ενώ δεν αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα εύκολα στα αρχικά στάδια. Αν και ακόμη αυτοί που δεν έχουν καπνίσει ποτέ είναι πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα, το κάπνισμα είναι η πιο κοινή αιτία, αντιστοιχώντας σε περισσότερες από 70 στις 100 περιπτώσεις.

Αυτό ήταν το ανατριχιαστικό τέλος της “Γυναικάς που ουρλιάζει”, όπως αποκαλύπτει αιγυπτιακή μούμια

Ένα πρώτο ύποπτο σύμπτωμα είναι ότι οι άνθρωποι πιθανόν να ξυπνάνε το πρωί ιδιαίτερα ιδρωμένοι, που προκαλείται από την προσπάθεια του οργανισμού να καταπολεμήσει την ασθένεια.  Ένα δεύτερο σύμπτωμα είναι ο πυρετός ειδικά σε προχωρημένα στάδια.

Ένας ξηρός βήχας που συνεχίζεται για περισσότερο από τρεις εβδομάδες είναι ακόμη μια ένδειξη καρκίνου του πνεύμονα, ενώ τέλος η αιμόπτυση. Η αιμόπτυση, είναι αιμορραγία από τους πνεύμονες και μπορεί να ξεκινήσει σε οποιοδήποτε στάδιο της νόσου. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από μερικές μόνο ανοιχτές κόκκινες κηλίδες έως σοβαρή αιμορραγία που μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γεγονός πως κάποιος εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα δεν είναι απαραίτητο ότι έχει αυτού του είδους του καρκίνου. Όλα εξαρτώνται από την έγκαιρη διάγνωση και αν ανησυχείτε θα πρέπει να συμβουλευθείτε κάποιον ειδικό.

Άλλα σημάδια:

  • Κόπωση
  • Βραχνή φωνή
  • Πόνο στο στήθος
  • Πόνο στα οστά
  • Μειωμένη όρεξη
  • Απώλεια βάρους

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.