Η Canalys δημοσίευσε την ανάλυση των παγκόσμιων πωλήσεων smartphone για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Samsung συνεχίζει να κυριαρχεί με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, φτάνοντας το 18%. Η Apple ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 16%, μειώνοντας τη διαφορά τους σε μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες. Πέρυσι, αυτή η διαφορά ήταν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες υπέρ της Samsung.

Η Canalys επισημαίνει ότι τόσο η Samsung όσο και η Apple κυριαρχούν στην premium κατηγορία, κυρίως χάρη στις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης των Galaxy AI και Apple Intelligence. Η απόφαση της Samsung να βελτιώσει περαιτέρω το Galaxy AI με το One UI 6.1.1 φαίνεται να αποδίδει καρπούς.

Sasmung Global Smartphones Canalys

Στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται οι Xiaomi, Vivo και Transsion με μερίδια αγοράς 15%, 9% και 9%, αντίστοιχα. Συνολικά, οι πωλήσεις smartphone αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας τα 288 εκατομμύρια συσκευές, σηματοδοτώντας την τρίτη συνεχόμενη αύξηση για την αγορά smartphone.

Sasmung Global Smartphones Canalys

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Samsung κυκλοφόρησε τα Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6, τα οποία έχουν ήδη μεγάλη ζήτηση χάρη στις βελτιώσεις που προσφέρουν. Με τα foldable μοντέλα της να κερδίζουν έδαφος, η Samsung αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο το μερίδιο αγοράς της το τρίτο τρίμηνο του 2024. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η πρόβλεψη θα επαληθευτεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.