Όσοι προτιμούν τη δωρεάν έκδοση του YouTube με διαφημίσεις, πρέπει να έχουν υπόψη ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που η πλατφόρμα δεν φαίνεται να έχει λύσει ακόμη: ακατάλληλες διαφημίσεις – για να το πούμε πιο family friendly. Εδώ και μήνες, πολλοί χρήστες παραπονιούνται για διαφημίσεις που προωθούν NSFW περιεχόμενο, όπως αυτή για την εφαρμογή “Mitha”.

Οι αναφορές από χρήστες όπως οι RamanIndoria και Low_Beautiful969 στο Reddit, αλλά και ο Anfz στο X, αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα είναι διαδεδομένο. Η απάντηση του YouTube σε αυτά τα παράπονα ήταν ότι “εξετάζουν το θέμα” και ότι “θα το χειριστούν”. Παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα συνεχίζεται.

Παρά τις δηλώσεις των εκπροσώπων του YouTube ότι η πλατφόρμα έχει αυστηρή πολιτική κατά των σεξουαλικά υπονοούμενων διαφημίσεων και ότι χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία για να φαιρεί τις ακατάλληλες διαφημίσεις, φαίνεται πως το σύστημα δεν λειτουργεί αποτελεσματικά.

Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι η πλατφόρμα τιμωρεί αυστηρά τους δημιουργούς για παραβιάσεις των κανόνων της, αλλά δεν εφαρμόζει με την ίδια αυστηρότητα τους κανόνες για τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε αυτή.

Πρέπει επιτέλους το YouTube να αναλάβει πραγματικά την ευθύνη και να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες του δεν θα αντιμετωπίζουν ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Οι ακατάλληλες διαφημίσεις εμφανίζονται κατά καιρούς, κάτι που δείχνει ότι ίσως η πλατφόρμα δοκιμάζει κάποια μέτρα, αλλά σίγουρα δεν έχει καταφέρει ακόμη κάτι ουσιαστικό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.