Το YouTube αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πρόβλημα με ακατάλληλες διαφημίσεις, και παρά τις προσπάθειές του, το ζήτημα παραμένει. Πρόσφατα, χρήστης του reddit με το όνομα Academic_Yak2513 ανέφερε την εμφάνιση δύο διαφημίσεων για ένα παιχνίδι, που ουσιαστικά πρόβαλαν καμουφλαρισμένο πορνογραφικό περιεχόμενο για να περάσει από την λογοκρισία της πλατφόρμας. Για να γίνει ακόμα πιο παράξενο το όλο θέμα, άλλοι χρήστες του reddit σημείωσαν ότι αυτές οι διαφημίσεις χρησιμοποιούσαν υλικό κλεμμένο από άλλο πορνογραφικό παιχνίδι.

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό με τέτοιες ακατάλληλες διαφημίσεις, καθώς το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2023. Σύμφωνα με το YouTube, “κακοί παράγοντες κάποιες φορές κρύβουν περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές μας για να αποφύγουν τον εντοπισμό. Για την αντιμετώπιση αυτού, επενδύουμε σημαντικά στην επιβολή των πολιτικών μας και παρακολουθούμε συνεχώς το δίκτυό μας για παρατυπίες.”

Εμφανίστηκε ακατάλληλη διαφήμιση στο YouTube – Τι δήλωσε και έπραξε η Google

Παρόλα αυτά, ότι και να κάνει το YouTube για να αντιμετωπίσει τις ακατάλληλες διαφημίσεις δεν φαίνεται να είναι αρκετό. Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ντροπιαστικό για την εταιρεία, ειδικά μετά τις δηλώσεις της ότι επενδύει “σημαντικά” στην επιβολή των πολιτικών της. Αυτές οι ακατάλληλες διαφημίσεις εμφανίζονται την ίδια στιγμή που η Google εντείνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των ad-blockers και των συνδρομών Premium μέσω VPN. Φαίνεται ότι η εταιρεία επενδύει σε ορισμένες από τις πολιτικές της, αλλά χρειάζεται να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση αυτών των διαφημίσεων και των bots που αφήνουν πορνογραφικά σχόλια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.