Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από την τραγωδία της OceanGate, που στοίχισε την ζωή στους επιβαίνοντας του υποβρυχίου, κατά το ταξίδι προς τον Τιτανικό. Το υποβρύχιο είχε καταστραφεί αστραπιαία, λόγω της τεράστια πίεσης, εξαφανίζοντας και τους επιβαίνοντες.

Τώρα, ο μεγιστάνας ακινήτων Larry Connor, με περιουσία $2 δις, φαίνεται πως επικοινώνησε με μια εταιρία κατασκευής υποβρυχίων, μέρες μετά την τραγωδία. Τους ζήτησε να κατασκευάσουν ένα άλλο υποβρύχιο για ταξίδι στον Τιτανικό, για να αποδείξουν πως η τραγωδία της OceanGate ήταν μεμονωμένη.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, το υποβρύχιο Τιτάνας, της OceanGate, έχασε την επαφή με το πλοίο Solar Prince, όταν είχε φτάσει σε βάθος 3.8 χιλιομέτρων από την επιφάνεια, πηγαίνοντας προς τα συνρίμια του Τιτανικού. Στο υποβρύχιο ήταν και ο ιδρυτής της OceanGate, Stockton Rush, πατέρας και γιος Shahzada και Suleman Dawood, ο βρετανός δισεκατομμυριούχος Hamish Harding και ο πρώην διοικητής του γαλλικού ναυτικού Paul-Henri Nargeolet.

Τα νέα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των ενημερωτικών μέσων για αρκετές ημέρες, μέχρι που στις 22 Ιουνίου αποκαλύφθηκε πως το υποβρύχιο υπέστη μια καταστροφική κατάρρευση από την πίεση, σκοτώνοντας ακαριαία όλους τους επιβαίνοντες.

OeanGate Titanic
Ο Τιτάνας της OceanGate όταν ξεκινούσε την αποστολή που οδήγησε σε τραγωδία

Όπως είναι λογικό, μετά την τραγωδία, ο OceanGate διέκοψε όλες τις αποστολές στον Τιτανικό, όμως ο Connor θέλει να πάρει το κομμάτι της πίτας που άφησαν πίσω.

Είπε στη Wall Street Journal: «Θέλω να δείξω στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι ενώ ο ωκεανός είναι εξαιρετικά ισχυρός, μπορεί να είναι υπέροχος και απολαυστικός και πραγματικά να αλλάξει τη ζωή, αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο».

Σχεδιάζει να το κάνει αυτό με τη βοήθεια του Patrick Lahey, Διευθύνοντος Συμβούλου της Triton Submarines, ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές προσωπικών υποβρυχίων.

Η ημερομηνία του ταξιδιού δεν έχει οριστεί ακόμα, όμως θα γίνει με ένα υπερσύγχρονο σκάφος δύο ατόμων, με την ονομασία Triton 4000/2 Abyssal Explorer. Το σκάφος κοστίζει 20 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την σελίδα της εταιρίας και το 4000 στο όνομά του, αναφέρεται στο βάθος που μπορεί να φτάσει, που είναι 200 μέτρα περισσότερα από τα 3.800 μέτρα που βρίσκεται ο Τιτανικός.

Ο Connor είπε: «Ο Πάτρικ το σκέφτεται και το σχεδιάζει για πάνω από μια δεκαετία. Αλλά δεν είχαμε τα υλικά και την τεχνολογία. Δεν θα μπορούσατε να έχετε φτιάξει αυτό το υποβρύχιο πριν από πέντε χρόνια».

Η Connor, δεν περίμενε να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την τραγωδία και τηλεφώνησε στον Lahey αμέσως. Ο Lahey δήλωσε:

Με κάλεσε και μου είπε: «Ξέρεις, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα υποβρύχιο που μπορεί να βουτήξει [στα βάθη του Τιτανικού] επανειλημμένα και με ασφάλεια και να αποδείξει στον κόσμο ότι εσείς μπορείτε να το κάνετε αυτό».

Αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, όμως η αποστολή σύμφωνα με τον Connor θα πραγματοποιηθεί. Πάντως το κοινό θεωρεί πως τέτοιες αποστολές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για να συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.