Η Samsung ανακοίνωσε πως τα εργοστάσιά της θα ξεκινήσουν την παραγωγή του Exynos 2500 στα 3nm, με την χρήση της νέα της GAA αρχιτεκτονικής (Gate All Around). Όμως το κορεάτικο ΕTNews, έρχεται να ταράξει τα νερά, αφού οι πληροφορίες του αναφέρουν πως η Samsung περνάει ήδη στον σχεδιασμό του Exynos 2600, που θα ειναι στα 2nm.  Το νέο chipset θα έχει κωδική ονομασία Thetis.

Η Θέτις είναι η θεά της θάλασσας στην ελληνική μυθολογία. Είναι η μητέρα του Αχιλλέα, του ήρωα του Τρωικού Πολέμου, και έχει ετυμολογική προέλευση που σημαίνει μια γυναίκα που δημιουργεί γενιές.  Ναι, οι Κορεάτες έχουν μια λατρεία στην Ελλάδα, άλλωστε το Exynos φημολογείται πως βγαίνει από το EXYpnos prasiNOS.

Η Samsung θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του Exynos 2600 στο δεύτερο μισό του 2025, ώστε να είναι έτοιμος για τα Galaxy S26 του 2026. Αν ακολουθήσει την φετινή τακτική και φέρει το δικό της chipset στα S26 και S26 Plus, τότε θα χρειαστεί αρκετά μεγάλους όγκους chipset.

Exynos 2600 2nm

Την ίδια στιγμή, ο Snapdragon 8 Gen 4 θα είναι στα 3nm, με βελτιωμένη όμως αρχιτεκτονική, ενώ ο Snapdragon 8 Gen 5, θα κάνει και αυτός το βήμα προς τα 2nm.

Έγινε το απίστευτο! Η Huawei εκθρονίζει την Samsung στην αγορά αναδιπλούμενων

Παράλληλα, έχουμε ακούσει φήμες πως η Apple προσπαθεί να κλείσει συμφωνία με την TSMC, για αποκλειστικότητα στα 2nm, για τα iPhone 18, από τώρα, πράγμα που σημαίνει πως η TSMC δε θα μπορεί για εκείνο το διάστημα να παράγει chipsets στα 2nm για τις άλλες εταιρίες. Φέτος η Apple είχε το 90% της παραγωγής στα 3nm, μια πολιτική που σαφώς δημιουργεί πρόβλημα στους άλλους, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει τις τιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.