Σε αντίθεση με τις αρχικές εικασίες, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η υποτιθέμενη ανίχνευση εξωγήινων φεγγαριών στον Γαλαξία μας, συγκεκριμένα των εξωπλανητών Kepler-1625b και Kepler-1708b, μπορεί να μην είναι ακριβής. Ο αστροφυσικός René Heller από το Ινστιτούτο Max Planck για την έρευνα του ηλιακού συστήματος σημειώνει ότι παρά την επιθυμία να επιβεβαιωθούν αυτά τα εξωγήινα φεγγάρια, οι αναλύσεις δείχνουν το αντίθετο.

Αν και η απουσία επιβεβαίωσης αποτελεί πλήγμα, οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιήθηκαν για να αποκλειστεί η ύπαρξη φεγγαριών στα προαναφερθέντα εξωπλανητικά συστήματα μπορούν να εφαρμοστούν σε μελλοντικές παρατηρήσεις. Οι προκλήσεις στην ανίχνευση των εξωγήινων φεγγαριών προκύπτουν από το μικρό τους μέγεθος, τη θολερότητα και την εγγύτητα με τους εξωπλανήτες-ξενιστές, καθιστώντας δύσκολη τη διάκριση των σημάτων τους.

Το James Webb αποκαλύπτει το μυστηριώδες τούβλο (The Brick) του Γαλαξία μας

Η αρχική δοκιμαστική ανίχνευση το 2018 ενός σήματος που μοιάζει με εξωγήινο φεγγάρι και συνοδεύει τις διελεύσεις του Kepler-1625b αντιμετώπισε σκεπτικισμό σε μεταγενέστερες αναλύσεις. Ένας δεύτερος υποψήφιος για εξωγήινο φεγγάρι, σε τροχιά γύρω από τον Kepler-1708b, φαίνεται επίσης αμφίβολος μετά από περαιτέρω έλεγχο. Ένας αλγόριθμος με την ονομασία Pandora, που αναπτύχθηκε από τον Heller και τον αστροφυσικό Michael Hippke, έπαιξε ρόλο στην επανεκτίμηση των δεδομένων, αποκαλύπτοντας εναλλακτικές εξηγήσεις για τα παρατηρούμενα φαινόμενα που αποδίδονται σε εξωγήινα φεγγάρια.

Αν και η τρέχουσα τεχνολογία μπορεί να ευνοεί την ανακάλυψη μεγαλύτερων εξωγήινων φεγγαριών, οι ερευνητές εκφράζουν αισιοδοξία, προβλέποντας ότι οι μελλοντικές παρατηρήσεις θα μπορούσαν να αποκαλύψουν ασυνήθιστα και συναρπαστικά εξωγήινα φεγγάρια, προσφέροντας μια ματιά στα ποικίλα μυστήρια της κοσμικής μας γειτονιάς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.