Το Find My Device είναι το σύστημα της Google για την εύρεση των συσκευών μας όταν τις χάνουμε ή όταν κλαπούν. Η Google ανακοίνωσε την αναβάθμιση της υπηρεσίας, στα πλαίσια του Google I/O, με νέα χαρακτηριστικά που είναι πολύ χρήσιμα στο να βρίσκουμε το κινητό μας ή ακόμα και άλλες συσκευές μας, όπως τα ακουστικά μας.

Με την αναβαθμισμένη λειτουργία, μπορούμε να ξέρουμε που είναι μας οι συσκευές, χωρίς να πρέπει να κάνουμε άνω κάτω το σπιτι μας για να τις βρούμε. Η προηγούμενες εκδόσεις, μας επέτρεπαν να δούμε στίγμα του κινητού μας στο χάρτη, να το κλειδώσουμε και να διαγράψουμε όλα τα περιεχόμενα της συσκευής. Τώρα όλες αυτές οι λειτουργίες επεκτήνονται σε δεκάδες ακόμα συσκευές, που θέλουμε να παρακολουθούμε, ενώ με την χρήση των Google Tags, θα μπορούμε να έχουμε εικόνα και για απλά αντκείμενα, όπως τα κλειδιά μας και το πορτοφόλι μας.

Φυσικά το Find My Device, χρειάζεται πληροφορίες για να μας πει που είναι η συσκευή ή το αντικείμενο που ψάχνουμε. Έτσι η αναζήτηση θα γίνεται μέσω των Google tags και του δικτύου συσκευών που τρέχουν Android για να βρούμε την συσκευή μας. Αν είναι ακουστικά χωρίς κάποιο tag, θα μας βγάζει το σημείο που αποσυνδέδηκαν από το κινητό μας.

Find My Device

Η υπηρεσία θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι και θα πρέπει να αγοράσουμε tags για την χρήση της, από εταιρίες όπως η Tile, η Chipolo και η Pebblebee. Μόλις τις αποκτήσουμε, τις συνδέουμε στον λογαριασμό της Google και μπορούμε να παρακολουθήσουε που βρίσκονται, μέσω GPS. Αν το tag δεν είναι κοντά στο κινητό μας, θα αναγνωρίζεται από άλλες συσκευές χρηστών, ώστε να έχουμε την τοποθεσία, ενώ η Google μας διαβεβαίωσε πως υπάρχει end-to-end encryption για να μην μπορεί να αποκτήσει άλλος τα δεδομένα εκτός από εμάς.

Μέσω του δικτύου συσκευών, θα μπορεί να βρει και τα ακουστικά μας, περιορίζοντας την τοποθεσία τους, στο εύρος του Bluetooth. H Google ανέφερε πως εργάζεται με εταιρίες όπως η JBL και η Sony, ώστε να έχουμε tracking των ακουστικών τους, μέσω του Find My Device οικοσυστήματος, για το κοντινό μέλλον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.