Πρόσφατα είδαμε την ιστορία κάποιου που παρακολουθούσε το πορτοφόλι του να ταξιδεύει από τη μία πόλη στην άλλη, με τη βοήθεια ενός Apple AirTag που είχε τοποθετήσει σε αυτό. Αυτή τη φορά, έχουμε την ιστορία ενός ζευγαριού το οποίο είδε να χαρίζουν τη βαλίτσα του για φιλανθρωπία χωρίς να τους ρωτήσουν.

Ένα ζευγάρι επέστρεφε από το ταξίδι του μέλιτος και διαπίστωσε ότι μία από τις βαλίτσες που είχε κάνει check-in έμεινε πίσω στο αεροδρόμιο και δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο. Αρχικά, έκαναν αίτηση στην αεροπορική εταιρεία για να δηλώσουν την απώλεια της βαλίτσας. Μετά, εντόπισαν τη βαλίτσα με τη βοήθεια του AirTag.

Στην αφήγηση της ιστορίας τους μέσω μιας σειράς βίντεο στο TikTok, το ζευγάρι αναφέρει ότι η βαλίτσα μεταφέρθηκε σε μία δημόσια αποθήκη έξω από το Τορόντο και έμεινε εκεί για τρεις μήνες, μέχρι που το ζευγάρι πήγε στην αποθήκη για να δει τι συμβαίνει, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, πήγαν στο αεροδρόμιο μήπως και βγάλουν άκρη. Εκεί τους ενημέρωσαν ότι η αεροπορική εταιρεία δεν χρησιμοποιεί τις αποθήκες στις οποίες βρίσκεται, σύμφωνα με το Apple AirTag, η βαλίτσα τους. Το TikTok βοήθησε η ιστορία να γίνει αρκετά γνωστή και η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να κάνει κάτι.

Άμεσα, η αεροπορική εταιρεία ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης σε κάποιον υπάλληλο της, που θα ασχολούνταν αποκλειστικά με αυτό. Μέσα σε 24 ώρες, η αεροπορική κατάφερε να βρει τη βαλίτσα και να την παραδώσει στο σπίτι του ζευγαριού λίγες ώρες μετά.

Τελικά, αποκαλύφθηκε πως η αεροπορική εταιρεία είχε δωρίσει τη βαλίτσα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο είναι και αυτό που χρησιμοποιεί την αποθήκη στην οποία τη βρήκε ο υπάλληλος της. Η αεροπορική εταιρεία προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με την πιο φθηνή δικαιολογία των τελευταίων ετών… COVID… Μόνο που αυτό μας τελείωσε. Η δήλωση:

“Αυτός ο πελάτης ταξίδεψε στα τέλη του καλοκαιριού, σε μια εποχή που όλοι οι αερομεταφορείς στον Καναδά εξακολουθούσαν να ανακάμπτουν από τη συστημική διαταραχή ολόκληρου του κλάδου των αερομεταφορών που σχετίζεται με το COVID. Μία από τις συνέπειες ήταν ο αυξημένος ρυθμός καθυστερήσεων στις αποσκευές.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κατάσταση επιδεινώθηκε από την αποσύνδεση της ετικέτας αποσκευών σε κάποιο σημείο του ταξιδιού. Παρά τις προσπάθειές μας, δεν ήταν δυνατόν να εντοπίσουμε τον ιδιοκτήτη της αποσκευής. Χαρακτηρίστηκε ως αζήτητη και προχωρήσαμε στην αποζημίωση του πελάτη.”

Παρ’ όλα αυτά, το ζευγάρι αναρωτιέται γιατί επί σχεδόν τέσσερις μήνες η αεροπορική εταιρεία δεν είχε ανταποκριθεί στους ίδιους. Επιπλέον, υπό αυτές τις συνθήκες, χωρίς το Apple AirTag δεν θα είχαν εντοπίσει ποτέ τη βαλίτσα τους, διότι από ότι φαίνεται η εταιρεία την είχε θεωρήσει “αζήτητη” και θέλησε να το παίξει καλή δωρίζοντας την σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, χωρίς καν να ελέγξει το περιεχόμενο. Ακόμα χειρότερα, το ζευγάρι λέει πως η αεροπορική εταιρεία δώρισε τη βαλίτσα του μετά από μόλις 30 ημέρες.

https://www.tiktok.com/@nakitarees2/video/7190758596530031877

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.