Η Google εισάγει ένα νέο online χαρακτηριστικό ασφαλείας για να βοηθήσει τους χρήστες να αποφύγουν βίαιο ή πορνογραφικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της αναζήτησης. Η νέα εκ προεπιλογής ρύθμιση θα είναι ενεργοποιημένη για όλους και αυτόματα θα θολώνει τις φωτογραφίες αυτές, ακόμη και για τους χρήστες που δεν έχουν ενεργοποιημένη τη λειτουργία του SafeSearch. Όσοι είναι άνω των 18 ετών, θα μπορούν να απενεργοποιήσουν βέβαια το χαρακτηριστικό.

safesearch

Το SafeSearch (λειτουργία ασφαλούς αναζήτησης) είναι ήδη ενεργοποιημένο εκ προεπιλογής για τα άτομα κάτω των 18 ετών, καθώς βοηθάει στο φιλτράρισμα πορνογραφικού και βίαιου περιεχομένου.  Όταν το νέο χαρακτηριστικό θόλωσης των αποτελεσμάτων κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, θα εμφανιστεί εντός των ρυθμίσεων του SafeSearch.

Σημαντικό: Η Ασφαλής Αναζήτηση λειτουργεί μόνο στα αποτελέσματα Αναζήτησης Google. Δεν αποκλείει άσεμνο περιεχόμενο που εντοπίζετε σε άλλες μηχανές αναζήτησης ή ιστοτόπους στους οποίους μεταβαίνετε απευθείας.

Πως μπορεί να ενεργοποιηθεί η λειτουργία ασφαλούς αναζήτησης:

Σε τηλέφωνο ή tablet Android, ανοίξτε την εφαρμογή Google .
Επάνω δεξιά, πατήστε τη φωτογραφία προφίλ ή το αρχικό γράμμα και μετά Ρυθμίσεις και μετά Ασφαλής Αναζήτηση. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την Ασφαλή Αναζήτηση.

Σε browser για κινητά:

Σε τηλέφωνο ή tablet Android, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Ασφαλούς Αναζήτησης. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την Ασφαλή Αναζήτηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.