Τα AirTag της Apple βοηθούν τους χρήστες να εντοπίζουν αντικείμενα, όπως κάθε άλλο tracking tag, και αρκετοί τα επιλέγουν για την ασφάλεια των αποσκευών τους στις αεροπορικές μεταφορές, και γενικά κατά τη χρήση κοινόχρηστων μέσων μετακίνησης. Ο John Lewis είχε βάλει μία τέτοια συσκευή στο πορτοφόλι του, το οποίο ξέχασε μέσα σε ένα αεροσκάφος της American Airlines.

Οι συνθήκες που οδήγησαν στο να ξεχάσει το πορτοφόλι του ο Lewis δεν έχουν σημασία, ενώ η όλη ιστορία αποκτά ενδιαφέρον μετά την απώλεια του πορτοφολιού, καθώς η έκβαση ήταν αρκετά διαφορετική από ότι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε τα κλασικά, ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν το πορτοφόλι, αν βρεθεί θα τον ενημερώσουν, και τα λοιπά.

Όμως, η American Airlines δεν γνώριζε πως ο Lewis είχε βάλει το AirTag στο πορτοφόλι του. Μάλιστα, η εταιρεία επέμενε ότι δεν εντόπισε το πορτοφόλι κατά τον καθαρισμό του αεροπλάνου. Ο Lewis τους είπε ότι έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί το πορτοφόλι του και τους ενημέρωσε ότι βρίσκεται ακόμη μέσα στο αεροπλάνο, ενώ έχει ήδη ταξιδέψει σε 35 και πλέον χώρες.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, η American Airlines ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες από τον Lewis και ρώτησε για την τωρινή τοποθεσία του πορτοφολιού. – Μάλλον δεν σκέφτηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο πριν ο Lewis τους κάνει ξεφτίλα στο Twitter. – Μέχρι τώρα, και παρά το ότι ο Lewis είναι σε θέση να ενημερώνει την αεροπορική εταιρεία για τη θέση του AirTag, η American Airlines δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει το πορτοφόλι.

Βέβαια, αξίζει να τονίσουμε ότι θα μπορούσε κάποιος να άρπαξε το πορτοφόλι και το AirTag να έπεσε στο έδαφος. Το κυκλικό σχήμα της βοήθησε ενδεχομένως τη συσκευή να κυλήσει και ίσως έχει πέσει σε κάποιο σημείο όπου δεν είναι εύκολο να την εντοπίσει κάποιος. Οπότε, το προσωπικό δεν μπορεί να τη βρει, προφανώς δεν είναι διατεθειμένο να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο στο αεροπλάνο για ένα πορτοφόλι ή ακόμα χειρότερα ένα AirTag, και έτσι κάθε φορά που πλησιάζει κάποιος με iPhone το tag στέλνει την τοποθεσία του στον Lewis.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.