Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός Ice Universe είχε αναφέρει ότι τα χαμηλά Geekbench scores της σειράς Galaxy S23, έδειχναν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τις υπερχρονισμένες εκδόσεις του Snapdragon 8 Gen 2 στα Galaxy S23. Πιο συγκεκριμένα, το signle core αποτελέσματα του S23 ήταν στα ίδια επίπεδα με τα αποτελέσματα που επέστρεφαν άλλες συσκευές με το ίδιο SoC.

Ωστόσο, στα multi core scores ήταν λίγο πιο χαμηλά, κάτι ιδιαίτερα παράξενο δεδομένου ότι ο X-3 high performance core στην υπερχρονισμένη Snapdragon 8 Gen 2 έκδοση θα παρήγαγε πιο υψηλά αποτελέσματα  από τα υπόλοιπα μοντέλα της αγοράς που χρησιμοποιούσανε την απλή έκδοση του επεξεργαστή.

Και από τη στιγμή, που κανένα μέχρι εκείνη τη στιγμή multi-core Geekbench test του S23 δεν έφθανε τα 5.000, κάτι που έκαναν άλλα τηλέφωνα, οδήγησε πολλούς στο να πιστέψουν ότι η Samsung κάνει και πάλι throttling τον επεξεργαστή της σειράς S23, στη περίπτωση που υπερθερμαίνονταν.

Galaxy S23
Το Geekbench test που αποδεικνύει ότι η Samsung δεν κάνει throttling

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Snapdragon 8 Gen 2 έχει αυτή τη στιγμή δυο εκδόσεις. Μια η οποία χρησιμοποιείται από συσκευές όπως το Motorola X40 και το OnePlus 11 και θα έχει κατασκευαστεί από την TSMC στην αρχιτεκτονική των 4nm, με έναν X-3 high performance πυρήνα στα 3.2Ghz. Η έκδοση που θα χρησιμοποιηθεί για τη σειρά S23 θα έχει κατασκευαστεί από εργοστάσια της Samsung  στα 4nm, ενώ ο X-3 θα βρίσκεται στα 3.32 Ghz.

Αλλά σύμφωνα με το Androidheadlines, ένα πρόσφατο Geekbench score του S23 Ultra δείχνει multi core στα 5.179, ξεπερνώντας επιτέλους το όριο των 5.000, κάτι που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οποιαδήποτε προβλήματα υπερθέρμανσης είχε η Samsung, πλέον πρέπει να έχουν λυθεί.

Μάλιστα, ο Ahmed Qwaider (@AhmedQwaider888) αναφέρει ότι το S23 θα διαθέτει βελτιωμένο σύστημα ψύξης που θα είναι κατά 1.6 φορές καλύτερο από το σύστημα ψύξης στο S22. Το S23+ θα έχει σύστημα ψύξης 2.8 φορές καλύτερο από του S22+, ενώ το S23 Ultra θα έχει σύστημα 2.3 φορές καλύτερο από το S22 Ultra.

Εν ολίγοις, στις περιπτώσεις βαριάς χρήσης, το σημαντικά βελτιωμένο σύστημα ψύξης της σειράς S23 θα επιτρέψει στη Samsung να μην καταφύγει στην πρακτική του throttling. Άλλωστε, όπως σχολιάζει το phonearena.com, ποιος είναι ο λόγος να έχεις ένα υπερχρονισμένο Snapdragon 8 Gen 2 chipset για το flagship smartphone που διαθέτεις στην αγορά αν το κάνεις throttling;

Από την άλλη, χάρη στο καλύτερο σύστημα ψύξης και τον νέο Snapdragon 8 Gen 2, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα βελτιωθεί σημαντικά. Οι επιδόσεις του CPU θα είναι κατά 36% αυξημένες σε σχέση με τον Snapdragon 8 Gen 1, ενώ οι επιδόσεις της GPU θα αυξηθούν κατά 48%. Όσον αφορά την NPU η αύξηση θα αγγίξει το 60%.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.