Η Qualcomm ανακοίνωσε τον Snapdragon 888 κατά τη διάρκεια του Snapdragon Tech Summit keynote πίσω στον Δεκέμβριο, ανοίγοντας τον δρόμο για εξαιρετικές flagship συσκευές από τις Samsung, LG, OnePlus, Sony και άλλους κατασκευαστές.

Snapdragon 888 vs Exynos 2100

Η Samsung από την άλλη μεριά, ετοιμάζεται πυρετωδώς να ανακοινώσει τον Exynos 2100 σε dedicated event για πρώτη φορά, με τα πρώτα benchmarks να δείχνουν ότι θα εξοπλιστεί με τους Cortex X1 cores των οποίων η συχνότητα θα φθάνει τα 2.9GHz. Θα διαθέτει 5G φυσικά και θα έχει δημιουργηθεί βάσει των 5nm. Βασικά, η Samsung είναι πολύ υπερήφανη για αυτό που έχει κάνει, επομένως ίσως το debate Snapdragon vs Exynos μοντέλων αποτελέσει πλέον παρελθόν.

Το phonearena.com συνέταξε όλα τα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών σε πίνακα, αλλά το γεγονός ότι κάνει το ντεμπούτο του με ενσωματωμένο 5G modem, του δίνει ένα πλεονέκτημα απέναντι στον Apple A14 ή στον Exynos 2100, αλλά όχι απέναντι στη Huawei, η οποία παράγει Kirin chipsμε 5G integration εδώ και αρκετό καιρό.

Όλα τα νέα Snapdragon 888 features:

  • 5G modem integration (καλύτερη διάρκεια μπαταρίας)
  • 5nm Qualcomm X60 modem
  • 6th generation AI engine με νέο Hexagon processor
  • Το πιο γρήγορο Adreno GPU graphics rendering σε Snapdragon επεξεργαστή
  • 35% πιο γρήγορος image processor (120 εικόνες ανά δευτερόλεπτο στα 12MP)

Όπως μπορούμε να δούμε τα single core Geekbench scores είναι σχεδόν τα ίδια, ενώ τα Exynos 2100 multi scores διαφέρουν, αν και η διαφορά μπορεί να οφείλεται στις μέσες ταχύτητες χρονισμούς, καθώς οι Exynos πυρήνες λειτουργούσαν σε υψηλότερες συχνότητες κατά τη διάρκεια του benchmark test.

H Samsung θα αποκαλύψει σήμερα τον Exynos 2100 επομένως λίγο υπομονή ακόμη μέχρι τη μεγάλη παρουσίαση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.