Ένας ομοσπονδιακός δικαστής τόνισε ότι πρέπει να ασκηθεί μήνυση ενάντια στην Apple επειδή παραπλάνησε τους επενδυτές όσον αφορά την ζήτηση του iPhone, ιδίως στη Κίνα, κάνοντάς τους να χάσουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.  Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ασκηθεί μήνυση εκ μέρους των μετόχων λόγω των σχολίων του Tim Cook για τη ζήτηση του iPhone σε συνέδριο επενδυτών την 1η Νοεμβρίου του 2018, λίγες ημέρες μόλις πριν η Apple πει στους κατασκευαστές να μειώσουν την παραγωγή.

Το σκεπτικό είναι ότι είναι αδύνατον ο Cook να μην γνώριζε για την ζήτηση που είχε διαμορφωθεί στη Κίνα και η οποία μειωνόταν συνεχώς. Επιπλέον, η απόφαση να κόψει την ανακοίνωση συγκεκριμένων μονάδων πώλησης του iPhone, δηλώνει ότι γνώριζαν πως η ζήτηση σημειώνει κατακόρυφη πτώση. Ο Cook είχε δηλώσει ότι τα iPhone XS και XS Max είχαν μια εξαιρετική αρχή στην αγορά, αν και υπήρχε πίεση σε κάποιες αγορές. Βέβαια, ρητά είχε τονίσει, ότι δεν θα έβαζε την Κίνα σε αυτήν την κατηγορία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.