Με κάθε νέο Galaxy S flagship smartphone έρχεται και ένα νέο exynos chipset και το Exynos 9820 θα κάνει το ντεμπούτο του μαζί με τον Galaxy S10 τον επόμενο μήνα. Η Samsung ανακοίνωσε τον Exynos 9820 τον περασμένο Νοέμβριο και πλέον δημοσίευσε ένα άρθρο που μιλά για τα πολλά feature του.

Όπως αναμενόταν το πρώτο πράγμα που η Samsung επισημαίνει είναι η dedicated neural processing unit (NPU) στο Exynos 9820 που θα βοηθήσει το Galaxy S10 να επιτελεί λειτουργίες AI κατά επτά φορές πιο γρήγορα από το Exynos 9810.

Η Samsung επίσης αναφέρει ότι ο Exynos 9820 μπορεί να υποστηρίξει ως πέντε κάμερες, ένα hint για το γεγονός ότι το Galaxy S10+ θα εξοπλιστεί με δυο μπροστά και τρεις πίσω.  Η Samsung αναφέρει ότι ο Exynos 9820 μπορεί να προβεί στην εγγραφή βίντεο 8K, αλλά το Galaxy S10 δεν θα το έχει καθώς η έκδοση του Snapdragon 855 δεν μπορεί να υποστηρίξει εγγραφή βίντεο ως 8K. Και είναι σίγουρο, ότι η Samsung δεν θα προσφέρει ένα τέτοιο feature στην Exynos έκδοση, όταν δεν μπορεί να την υποστηρίξει στην Snapdragon.

Άλλες βελτιώσεις είναι οι 25% καλύτερες επιδόσεις single core σε σχέση με τον Exynos 9810, 35% χαμηλότερη κατανάλωση για GPU tasks και γενικότερα θα καταναλώνει μικρότερα ποσά ενέργεια χάρη στην αρχιτεκτονική των 8nm.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο της Samsung στα Αγγλικά εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.