Καθώς ο Ήλιος γερνάει, ο αναπόφευκτος θάνατός του διαφαίνεται στον ορίζοντα, σηματοδοτώντας ένα μεταμορφωτικό ταξίδι σε λευκό νάνο. Μέσα από σχολαστική ανάλυση με επικεφαλής τον φυσικό Amornrat Aungwerojwit του Naresuan University, οι επιστήμονες εξετάζουν διεξοδικά την τύχη τριών λευκών νάνων, αποκτώντας πληροφορίες για το πεπρωμένο του ηλιακού συστήματος.

Ο Ερμής και η Αφροδίτη αντιμετωπίζουν επικείμενο αφανισμό. Οι πλανήτες είναι προορισμένοι να καταβροχθίζονται από τον διογκούμενο Ήλιο, ενώ η επιβίωση της Γης κρέμεται από μια κλωστή. Εξαρτώμενη από περίπλοκες τροχιακές δυναμικές, η Γη μπορεί να γλιτώσει την καταστροφή, αλλά θα αναδυθεί δραστικά αλλαγμένη, απογυμνωμένη από τα γνωστά χαρακτηριστικά της.

Ο Ήλιος περιστρέφεται πολύ παράξενα, και ίσως τελικά ξέρουμε το γιατί (Βίντεο)

Η μελέτη βασίζεται στις διακυμάνσεις της φωτεινότητας του λευκού νάνου, αποκαλύπτοντας την παρουσία περιφερόμενων συντριμμιών που βρίσκουν ένα ταραχώδες τέλος καθώς υποκύπτουν στη βαρύτητα του λευκού νάνου. Ο θάνατος της Γης προβλέπεται να είναι μια πιο ήπια μοίρα, καθώς είναι πιθανό να την καταπιεί ο διαστελλόμενος Ήλιος πριν από τη μεταμόρφωσή της.

Παρ’ όλα αυτά, το ηλιακό σύστημα δεν θα βγει αλώβητο, με τους αστεροειδείς και τα φεγγάρια να αντιμετωπίζουν πιθανή μετατόπιση και καταστροφή. Το χρονοδιάγραμμα της μοίρας της Γης επισπεύδεται από την επικείμενη εξάτμιση των ωκεανών της, που αναμένεται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Ατενίζοντας το ουράνιο δράμα που εκτυλίσσεται μπροστά μας, μας υπενθυμίζεται η παροδική φύση των κοσμικών σωμάτων και το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου. Η ιστορία του ηλιακού μας συστήματος χρησιμεύει ως ένας οδυνηρός προβληματισμός για το μεγαλείο και την ευθραυστότητα του σύμπαντος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.