Αρχική Technology PC / Laptop Τα Windows 10 πλέον απαιτούν 12-16GB περισσότερο χώρο – Ελάχιστος ο χώρος...

Τα Windows 10 πλέον απαιτούν 12-16GB περισσότερο χώρο – Ελάχιστος ο χώρος σε 60αρηδες SSDs που μένει

7

Η Microsoft προβαίνει σε αύξηση του ελάχιστου αποθηκευτικού χώρου των Windows 10 στα 32GB. Προηγουμένως κυμαίνονταν στο επίπεδο των 16-20GB. Η αλλαγή αυτή επηρεάζει την May update 2019 γνωστή και ως 1903. Πριν το update, οι 32 bit εκδόσεις των Windows απαιτούσαν ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο των 16GB, ενώ οι 64bit εκδόσεις των Windows απαιτούσαν 20GB. Πλέον και οι δυο απαιτούν 32GB.

Υπενθυμίζουμε ότι το May 2019 update δεσμεύει 7GB αποθηκευτικού χώρου στον υπολογιστή σας, με αποτέλεσμα στο PC που την έχουμε εγκαταστήσει να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο και ο 60αρης SSD που έχουμε να έχει μόλις 26GB ελεύθερα. Επίσης, βάσει των δοκιμών που έχουμε κάνει, αν βρίσκεσαι σε προηγούμενη έκδοση ήδη με έναν 60αρη SSD, τα Windows δεν επιτρέπουν την αναβάθμιση σε May 2019 update. Τουλάχιστον αυτό συνέβη στις δοκιμές μας, πριν την σύνταξη του συγκεκριμένου άρθρου.

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vagos
  Ποιος έχει 60gb ssd; Μπες στην μηχανή του χρόνου σου και έλα στο 2019!
  • valadis.k
   Δλδ λες ότι δεν έχει κανείς 60αρηδες; Έχω επισκευάσει εκατοντάδες laptops και PCs με 60GB SSDs, όσο και αν δεν το πιστεύεις.
 2. Evangelos
  τι σκ... επισκευή έκανες; δεν πρότεινες αντικατάσταση min 128Gb; τώρα πλέον οι τιμές βρίσκονται μεταξύ 25 και 30 €... και μεταχειρισμένοι στα 15€
  • Ιωάννης μάγος
   Ευάγγελε αν κάποιος χρήστης χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του για δουλειές γραφείου ο 60αρης δίσκος του αρκεί και περισσεύει. Ποιός ο λόγος να δώσει χρήματα (έστω 30 ευρώ) για να αποκτήσει χώρο που δεν χρειάζεται;
  • valadis.k
   Δυστυχώς φίλε μου δεν μπορώ να απαντήσω σε ανθρώπους/αναγνώστες με τέτοιο ύφος.
 3. Ιωάννης μάγος
  Μάλλον κάνατε update από προηγούμενη εγκατάσταση των Windows και όχι καθαρή. Όταν κάνετε update σε νεότερη έκδοση τα Windows κρατούν και την παλιά έκδοση στο σκληρό δίσκο, για να μπορέσετε να επιστρέψετε πίσω σε περίπτωση που ίσως έχετε κάποιο πρόβλημα με την καινούργια. Θα βρείτε την παλιά έκδοση στο σκληρό με την ονομασία Windows old και μπορείτε να την διαγράψετε όποτε θέλετε από την εκκαθάριση δίσκου.
  • valadis.k
   Το θέμα είναι, ότι στον ίδιον SSD από παλαιότερη έκδοση των Windows στην 1803, την έκανε και στην συνέχεια διαγράψαμε την παλιά εγκατάσταση. Τώρα το tool της Microsoft για την αναβάθμιση στην May 2019, έλεγε ότι δεν μπορεί να γίνει λόγω ελάχιστου χώρου. Και έχουμε μόνο τα βασικά στον SSD και τα αρχεία μας στον 500αρη HDD όπως φαίνεται στο screenshot. :)