Οι συναλλαγές που κάνεις μέσω της Revolut δεν μετράνε στο αφορολόγητο και δεν ενημερώνεται απευθείας η εφορία, τουλάχιστον με βάση αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα. Ο χρήστης που έχει κάνει συναλλαγές, αγορές αγαθών και υπηρεσιών και θέλουν να μετρήσουν στο αφορολόγητο θα πρέπει να συμπληρώσει τα σχετικά πεδία της φορολογικής δήλωσης ο ίδιος με το ποσό που αντιστοιχεί για τις συναλλαγές που έγιναν μέσω της Revolut.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με κατάθεση ενός μεγάλου ποσού και οποιαδήποτε στιγμή η Revolut μπορεί να ζητήσει επιπλέον παραστατικά και να ενημερώσει τις φορολογικές αρχές. Παράλληλα μην διατηρείς ποτέ μεγάλα ποσά, καθώς για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να σου μπλοκάρουν το λογαριασμό και να σου ζητούν παραστατικά προέλευσης των χρημάτων.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι δεν αποκλείεται κάποια στιγμή το Ελληνικό Κράτος να ζητήσει να στέλνονται τα στοιχεία και μάλιστα και αναδρομικά.

Revolut: Κοινοποιεί το email σου και το όνομά σου; Πως να το σταματήσεις !

Γενικότερα θέλει μεγάλη προσοχή στα ποσά που μπαίνουν στον λογαριασμό της Revolut. Εμείς σε επικοινωνία με την εταιρία, ρωτήσαμε το όριο με το οποίο δεν θα χρειαστεί να τρέχουμε να μαζέψουμε παρασταστικά, κάτι που η εταιρία προφανώς αρνήθηκε να αποκαλύψει, όπως κάνουν και όλες οι άλλες τράπεζες. Από την άλλη έχουμε ακούσει για περιστατικά με ποσά 8.000 ευρώ, που η τράπεζα κλείδωσε τον λογαριασμό μέχρι την παροχή παραστατικών για αυτά τα ποσά, ακόμα και αν προέρχονται από λογαριασμό του χρήστη σε άλλη τράπεζα.

Η Revolut είναι εργαλείο, όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πλέον είναι και επίσημα τράπεζα της Λιθουανίας, με όλους τους όρους που επιβάλονται στις τράπεζες στην Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρέπει να πάρετε και την δεύτερη κάρτα sim με το ίδιο νούμερο που δικαιούσται ,δίνεται πίσω αυτήν που έχετε πχ στην cosmote
    σας δίνουν 2 κάρτες sim με το νούμερο που έχετε το ίδιο και έτσι βάζετε τις sim σε δύο τηλέφωνα με το ίδιο νούμερο και δουλεύετε το ένα τηλεφώνο,οπότε το OTP των τραπεζών πλέον δεν μπορούν να σας το κλέψουν διότι θα έρθει στο τηλέφωνο που δουλεύετε η στο άλλο τηλέφωνο σας στην χειρότερη οπωτε δεν μπορούν να σας κλέψουν αφού δεν δύναται η δυνατότητα να υπάρχουν 3 sim με το ίδιο νούμερο και έτσι είσαστε ασφαλείς.

  2. Μα δεν γίνονται έτσι οι υποκλοπές των otp ,δηλαδή αν έχεις δύο σιμ με το ίδιο νούμερο ΔΕΝ είσαι και ασφαλής.Κανουν αίτηση στην εταιρεία με τα στοιχεία σου για νέα σιμ με ίδιο νούμερο,λόγω πχ απώλειας η κάτι άλλο και τους έρχεται η σιμ,οπότε όσες σιμ και να έχεις αν γίνει κάτι τέτοιο δεν την γλυτώνεις..

  3. Καλά που είναι και αυτοί με τους απατεώνες που έχουμε εδώ για τράπεζες .Τα χρήματα μας είναι δικά μας λαμογια καταλάβετε το..

  4. Δηλαδή τα χρήματα που μεταφέρονται απο paypal στη revolut πρακτικά δεν μπορούν να φανούν αυτόματα στην εφορία; Σας ευχαριστώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.