Σε μια ιστορική κίνηση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρώτη παγκοσμίως ολοκληρωμένη νομοθεσία που διέπει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI / ΤΝ). Η σημαντική αυτή εξέλιξη έρχεται εν μέσω μιας έντονης συζήτησης που προκλήθηκε από μια αμφιλεγόμενα επεξεργασμένη φωτογραφία με την πριγκίπισσα της Ουαλίας Kate, η οποία, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, υπογραμμίζει τον κοινωνικό αντίκτυπο της συνειδητοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Henry Ajder, μια αυθεντία σε θέματα AI και deepfakes, υπογράμμισε την εξελισσόμενη συζήτηση γύρω από το περιεχόμενο που δημιουργείται από AI με αφορμή την παραποιημένη εικόνα της πριγκίπισσας Kate. Ο Ajder υπογράμμισε πώς η αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις τεχνολογίες AI και η κοινωνική καχυποψία έχουν αναδιαμορφώσει τις αντιλήψεις, μεταβάλλοντας τη συζήτηση από την απλή κριτική της επεξεργασίας σε ευρύτερες επιπτώσεις της ΤΝ.

Ο τύπος αυτός χρησιμοποίησε AI για ένα deepfake του South Park. Το αποτέλεσμα τα σπάει

Η παραδοχή της πριγκίπισσας Kate ότι “επεξεργάστηκε” τη φωτογραφία που μοιράστηκε στις επίσημες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει εικασίες σχετικά με τη φύση των τροποποιήσεων που έγιναν, αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν αδιευκρίνιστες. Οι ειδικοί προτείνουν το ενδεχόμενο μιας σύνθετης εικόνας που συντέθηκε από πολλές φωτογραφίες.

Η πρωτοποριακή πράξη της ΕΕ για την AI υιοθετεί μια προσέγγιση με βάση τον κίνδυνο, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των ατόμων και των επιχειρήσεων στο πεδίο της τεχνολογίας ΤΝ. Ωστόσο, ο συνήγορος των ψηφιακών δικαιωμάτων Ramak Molavi Vasse’i προειδοποιεί για τη μείωση της εμπιστοσύνης στα μέσα ενημέρωσης και την πληροφόρηση, η οποία επιδεινώνεται από την πρόκληση της αναγνώρισης του περιεχομένου που παράγεται από την ΤΝ.

Πλοηγώντας στις θολές γραμμές μεταξύ αυθεντικού και τροποποιημένου από την AI περιεχομένου, ο Ajder τονίζει τη σημασία του να βασίζεται κανείς σε αξιόπιστες πηγές με καθιερωμένα πρότυπα ποιότητας. Καθώς οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να εξελίσσονται ραγδαία, ο Ajder υποστηρίζει την ταπεινότητα στην αναγνώριση των ατομικών περιορισμών και τονίζει τον κρίσιμο ρόλο της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην πλοήγηση σε αυτό το πολύπλοκο τοπίο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.