Ένας μικρός χαμός έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο μετά τις δηλώσεις του Elon Musk, για το πότε η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει σε IQ το σύνολο της ανθρωπότητας.

Με την ανθρωπότητα να θέλει να ενσωματώσει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης σε ρομπότ, ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας βρίσκεται προ των πυλών. Όσα έχουμε δει σε ταινίες, μπορούν κάλλιστα να συμβούν και δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του Podcast, του Joe Rogan, ο “μελλοντολόγος” Roy Kurzwei συναντήθηκε με τον οικοδεσπότη για να συζητήσουν το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και πως προβλέπουν πως θα εξελιχθεί.

Ο Kurzwei είχε δηλώσει το 1999 πως η ευφυΐα της τεχνητής νοημοσύνης είναι αντίστοιχη με αυτή των ανθρώπων το 2029. Μάλιστα το Standord έκανε μια διάσκεψη στην οποία κάλεσε ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν αυτή την πρόβλεψη. Τότε είχαν πει πως κάτι τέτοιο θα συμβεί, αλλά μετά από 100 χρόνια. Από ότι φαίνεται όμως ο Kurzwei είχε δίκιο.

Φυσικά ο Elon Musk κάτι είχε να πει και για αυτό το θέμα.

Ο μεγιστάνας δημοσίευσε ένα μικρό σημείο της συνέντευξης με τον Rogan στο X, στις 13 Μαρτίου και μοιράστηκε τις σκέψεις του για το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται η τεχνητή νοημοσύνη. Σημείωσε πως θεωρεί πως οι προβλέψεις του Kurzwei θα συμβούν γρηγορότερα.

Το tweet αναφέρει: “Το AI πιθανότατα θα είναι πιο έξυπνη από οποιονδήποτε άνθρωπο τον επόμενο χρόνο. Μέχρι το 2029, το AI είναι πιθανώς πιο έξυπνη από όλους τους ανθρώπους μαζί.”

Αυτή δήλωση ήταν αρκετή για να ξεσπάσει φρενίτιδα σχολίων, που πλέον μετράνε τις 15.000 με 23.000 retweets. Οι άνθρωποι στα σχόλια είναι τρομαγμένοι, πιστεύοντας πως το επεισόδιο του Black Mirror, με την τεχνητή νοημοσύνη, θα γίνει πραγματικότητα τόσο σύντομα.

Τα σχόλια είναι πάρα πολλά για να τα μεταφέρουμε, όμως ο κόσμος κυρίως ανησυχεί για το τι θα γίνει όταν η τεχνητή νοημοσύνη αποκτήσει μίσος.

Τον πλήρωσαν $1.16 δις για να αποτρέψει αστεροειδή από το να πέσει στην Γη και θα τον χρειαστούμε

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ακόμα πλάνο για το πως θα διαχειριστούμε την τεχνητή νοημοσύνη. Ήδη οι ΗΠΑ θέλουν να την ενσωματώσουν σε οπλικά συστήματα. Οι πρώτες προσομοιώσεις όμως έδειξαν πως χωρίς συναισθήματα και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, η τεχνητή νοημοσύνη εξαπέλυσε πολύ γρήγορα πυρηνικά, κάτι που προφανώς δεν θα έπρεπε να γίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.