Το  Sony Xperia XZ Premium είναι ένα flagship smartphone του 2017, το οποίο είναι γνωστό για την 4K HDR οθόνη που διαθέτει, υπάρχει όμως ένας κρυμμένος άσσος στο μανίκι του. Η οθόνη του, υποστηρίζει υψηλό frame rate, το 120Hz mode όπως το Razer Phone. Στην πραγματικότητα οι φήμες για μια τέτοια δυνατότητα υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο, αλλά επειδή απαιτούσε modification στο Kernel  δεν μπορούσαν να το δοκιμάσουν πολλοί χρήστες.

Το  Xperia XZ Premium display panel υποστηρίζει τρία screen modes, 1080p@60fps, 2160p@60fps και τέλος το 1080p@120fps. Ένα μέλος του XDA Developers, κατάφερε να δημιουργήσει μια AOSP Android 8.1 ROM για το XZ Premium που υποστηρίζει το 120Hz screen mode. Ωστόσο, σύμφωνα με πολλά μέλη του XDA Developers, τα αποτελέσματα δεν είναι και τα καλύτερα σε όλους. Ορισμένοι, αναφέρουν ότι λειτουργεί, ενώ άλλοι όχι. Προφανώς οι AOSP Roms, δεν υποστηρίζουν τις υψηλού frame rate displays natively και αντίθετα απαιτούν πρόσθετα patches στο firmware.

Ίσως θα υπάρχει καλός λόγος γιατί το Sony Xperia XZ Premium δεν επιτρέπει αυτό το mode. Δεν πιστεύουμε ότι γίνεται για λόγους επιδόσεων, καθώς χρησιμοποιεί το ίδιο chip όπως και το Razer Phone, τον Snapdragon 835. Ας ελπίσουμε οι developers να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση, ή το Android P να προσθέσει native υποστήριξη για high frame rate displays.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.