Αφού αποκαλύφθηκε πως η Apple ρίχνει τις επιδόσεις σε παλαιότερες συσκευές και καλά για να μην χάνει αυτονομία λόγω “κουρασμένης” μπαταρίας. Η κοινή γνώμη στράφηκε κατά της Apple και έτσι η εταιρία αναγκάστηκε να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για να αποφύγει περισσότερες αγωγές.

Σύμφωνα με τον Tim Cook, οι χρήστες του iOS 11 θα έχουν την επιλογή να κλείσουν την λειτουργία μείωσης επιδόσεων, στο επόμενο update, που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

“Θα δώσουμε στους ανθρώπους την προβολή της υγείας της μπαταρίας τους, ώστε να είναι πολύ, πολύ διαφανής¨, είπε ο Tim Cook σε συνέντευξή του στο ABC. Η αναβάθμιση θα ενημερώνει επίσης του χρήστες για το πότε μειώνει το iPhone τις επιδόσεις του, ώστε να αποφύγει shutdowns. Επίσης θα υπάρχει διακόπτης, ώστε να μπορούν οι χρήστες να κλείσουν το throttling.

Ο Tim Cook προφανώς και υπερασπίστηκε την απόφαση της Apple να μειώσει τις επιδόσεις στα παλιότερα iPhones, επειδή “επικεντρώνεται στην εμπειρία του χρήστη”. Επίσης είπε πως ήταν λογικό να μειώσει την τιμή της αντικατάστασης των μπαταριών, αντί να δίνει δωρεάν μπαταρίες, καθώς όλοι οι καταναλωτές περιμένουν πως θα πάρουν μια δωρεάν μπαταρία κάποια στιγμή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.