Αυτήν την φορά στα γραφεία μας, έφτασε μια λιγάκι διαφορετική συσκευή από αυτές που σας έχουμε συνηθίσει και αυτή είναι το Toshiba Satellite Radius, δηλαδή ένα laptop ή καλύτερα, ένα οικονομικό laptop με οθόνη αφής! Έτσι, αφού το δοκιμάσαμε εκτεταμένα, σας ετοιμάσαμε ένα Hands on Review για το γνωρίσετε και εσείς.

2015-03-18 01.06.15

Το Toshiba Satellite Radius (11 L10W-B-101), έχει οθόνη αφής 11.6 ιντσών με ανάλυση 1366×768 και στο εσωτερικό βρίσκεται ο διπύρηνος Intel Celeron N2840 στα 2.16GHz, ενώ φτάνει τα 2.58GHz σε Burst mode. Τα γραφικά του αναλαμβάνει μια Intel HD κάρτα γραφικών και από μνήμη έχουμε 4GB RAM και 500GB HDD αποθηκευτικό. Η μπαταρία του είναι 2 cell Li-on και φυσικά τρέχει Windows 8.1 στα 64bit.

Ας το δούμε όμως αναλυτικότερα.

Εμφάνιση

Από θέμα σχεδιασμού το Toshiba Satellite Radius, είναι απλό και λιτό. Εμφανισιακά είναι πολύ όμορφο και η κατασκευή του αρκετά ποιοτική. Στα πλαϊνά του βρίσκονται θύρες USB 2.0 (x1), USB 3.0 (x1), HDMI και SD, ενώ υπάρχει και volume rocker. Γενικά δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με την μεταφορά του, καθώς το μέγεθος του ξεπερνάει ελάχιστα ένα tablet και το βάρος του είναι στα 1,30 κιλά.


 

Οθόνη

2015-03-18 01.06.20

Η ποιότητα της οθόνης είναι αρκετά καλή και η φωτεινότητα της είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς διαθέτει οπίσθιο φωτισμό LED. Να θυμίσουμε πως το laptop είναι στις 11,6 ίντσες με ανάλυση 1366×768 και έχει αναλογία 16:9. Το χαρακτηριστικό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει από τα περισσότερα laptop της αγοράς, είναι η δυνατότητα χειρισμού με την αφή μας και δυνατότητα περιστροφής της σε 360 μοίρες. Η οθόνη αφής, κάνει πραγματικά την χρήση του πιο εύκολη και γρηγορότερη και σε αυτό σίγουρα βοηθάνε τα Windows 8.1, με τα απίστευτα βολικά gestures, ενώ θα σας βοηθήσει κι όταν το χρησιμοποιείτε σαν tablet, αφού διπλώνει προς τα πίσω.

Ήχος

Τα ηχεία του Toshiba Satellite Radius είναι καλά, αν και όπως αναφέραμε και στο βίντεο θα θέλαμε λίγο περισσότερο ένταση και μεγαλύτερο εύρος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα σας καλύψει στις ανάγκες σας για ακρόαση μουσικής ή κατά την παρακολούθηση μιας ταινίας.

Κάμερα

Η κάμερα του είναι μια τυπική ευρυγώνια HD και σίγουρα δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από ένα laptop. Θα σας καλύψει στις βίντεο-κλήσεις στο Skype και στο Facebook και αν χρειαστεί μπορείτε να βγάλετε και μια selfie.

Επιδόσεις

2015-03-18 01.05.57

Σε θέμα επιδόσεων, το Toshiba Satellite Radius μην περιμένετε να κάνει θαύματα. Ο Intel Celeron N2840 που φοράει είναι για απλή χρήση και η Intel HD δεν προσφέρεται για παιχνίδια, ωστόσο θα σας καλύψει σε βασικές ανάγκες όπως αναπαραγωγή βίντεο, πλοήγηση στο internet και κατά την χρήση της σουίτας του Office.

Αυτονομία

Η μπαταρία του είναι στα 2 cell Li-ion και είναι ικανή να το κρατήσει ανοιχτό, για περίπου 4:30 με 5 ώρες με μέτρια προς ελαφριά χρήση, ενώ αν το ζορίσετε λιγάκι παραπάνω θα βγάλει 2 με 3 ώρες. Θα θέλαμε λιγάκι παραπάνω αλλά για την χρήση που είναι σχεδιασμένο, δεν μας αφήνει χώρο για παράπονα.

Συμπεράσματα

Το Toshiba Satellite Radius θα βολέψει όσους δεν θέλουν να αφήσουν το πληκτρολόγιο για να πάνε σε tablet, κρατώντας όμως παράλληλα την οθόνη αφής. Μπορεί να μην έχει τόσο κάλο hardware για τα 450 ευρώ που ζητάει, το γεγονός όμως, ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός laptop με ένα tablet, το κάνουν μια εξαιρετική επιλογή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.