Γρήγοροι, αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί: οι SSD Q300 και Q300 ProNeuss, 01 Σεπτεμβρίου 2015 – Ο Τομέας Περιφερειακών Συσκευών της Toshiba Europe GmbH (TEG), Toshiba Storage Peripherals Division, παρουσίαζει σήμερα δύο νέα solid state drive (SSD) μοντέλα στην οικογένεια Q300. Το βασικό μοντέλο Q300 Pro, βασίζεται σε 2-bit-per-cell NAND flash technology για επαγγελματίες και high-end χρήση, ενώ το Q300 βασίζεται σε 3-bit-per-cell NAND flash technology για την ιδανική αναβάθμιση από συμβατικό hard drive. Αμφότερα τα μοντέλα είναι A19 NAND solid state drives, που λειτουργούν σε Toshiba SSD controller, με τεχνολογία αυξημένων ταχυτήτων, μηδενισμού trim support και Native Command Queuing.

Η Toshiba, η εταιρία που δημιούργησε τη flash memory, κυκλοφορεί το μοντέλο Q300 Pro SSD για gamers, γραφίστες, επαγγελματίες χρήστες – δηλαδή τους πραγματικούς ‘techies’, καθώς επίσης και όλους τους χρήστες που έχουν απαιτήσεις σχετικά με τις επιδόσεις και την αξιοπιστία. Το μοντέλο διατηρεί την ισορροπία μεταξύ των επαγγελματικών απαιτήσεων για εντυπωσιακές ταχύτητες επεξεργασίας και της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, διατηρώντας και τα δύο σε εντυπωσιακά επίπεδα αριστείας.

Με Adaptive Size SLC Write cache technology, το 2-bit-per-cell Flash (MLC) drive παρέχει επίσης τη δυνατότητα λειτουργίας read-only, patrol read, θερμικού ελέγχου και QSBC™ ECC. Ο Q300 Pro διατίθεται σε 128, 256 και 512 GB.

Το SSD Q300 είναι ιδανικό για αναβάθμιση του PC σας (συγκριτικά με ένα κανονικό HDD), για βασική χρήση αλλά και για mobile office. Με Adaptive Size SLC Write cache technology, το 3-bit-per-cell Flash (TLC) διαθέτει και αυτό λειτουργία read-only. To Q300 κυκλοφορεί και αυτό σε διάφορες χωρητικότητες: 120, 240, 480 και 960 GB.

SSD εναντίον HDD

Τα Solid State Drives προσφέρουν καλύτερες ταχύτητες και ενεργειακές επιδόσεις από τα συμβατικά HDDs, χρησιμοποιώντας NAND flash memories ως συσκευές αποθήκευσης.

Η πρόσβαση στα δεδομένα είναι ταχύτατη, επιταχύνοντας το boot-up και την αποκατάσταση της λήθης (πέντε φορές γρηγορότερα από τους HDD!).

Δεδομένου ότι δεν έχουν μηχανικά μέρη που μετακινούνται, τα SSDs δεν παράγουν καθόλου θόρυβο κι έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας (λιγότερο από το 1/6 μιας HDD) και αποτελεσματικότερη, σκληρότερη αντίσταση στους κραδασμούς..

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν τον SSD ιδανική λύση για καλλιτέχνες και δημιουργούς (γρηγορότερο loading και editing μεγάλου όγκου φωτογραφίας και βίντεο, γρήγορη εμφάνιση άλμπουμ), gamers (γρηγορότερο boot-up και loading) κι επαγγελματίες γραφείου που αναζητούν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (ταχύτερα start-ups συστήματος και shutdowns, ενισχυμένη διάρκεια μπαταρίας, καλύτερη φορητότητα).

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.