Το πιο δυνατό χαρτί της Apple για την προώθηση του iPhone 5S, ήταν το TouchID. Η εταιρία το παρουσίασε σαν κάτι επαναστατικό, που δουλεύει γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια. Στο review που κάναμε στην συσκευή είδαμε πως έχει αρκετά. Τι συμβαίνει όμως στην πολύ πιθανή περίπτωση, που θα γρατζουνιστεί η επιφάνεια του Home Button; Φυσικά αυτό είναι μια επιφάνεια που δεν το καλύπτουν οι θήκες και δεν μπορεί να μπει μεμβράνη από πάνω γιατί δε θα λειτουργεί σωστά.

touchidsensor2

Τα παιδιά του TechRax είπαν να το δοκιμάσουν για να δούμε τι γίνεται. Έτσι λοιπόν πήραν ένα iPhone και αρχικά το γρατζούνισαν με ένα μαχαίρι στο Home Button. Το αποτέλεσμα; Σταμάτησε να διαβάζει δακτυλικά αποτυπώματα.

Αυτό είναι κάτι που πιθανότατα η Apple δεν σκέφτηκε και από ότι φαίνεται θα δούμε σύντομα περιστατικά με χρήστες που θα μείνουν χωρίς TouchID. Ναι ίσως στο βίντεο να είναι λίγο παραπάνω βίαιοι με το κινητό, αλλά μην νομίζετε πως τα πράγματα είναι λιγότερο βίαια σε μια γυναικεία τσάντα με κλειδιά.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “αλλά μην νομίζεται πως τα πράγματα είναι λιγότερα βίαια σε μια γυναικεία τσάντα με κλειδιά. ”
    Μην νομίζετε πως δεν είναι περίεργο, ένας αρθογράφος τεχνολογίας, να στερείται ενός υποτυπώδους autocorrection, για να χρησιμοποιήσω παρόμοια σύνταξη.
    ( δεν είναι το πρώτο άρθρο με παιδαριώδη ορθογραφικά/συντακτικά που διαβάζω. Το μεγαλειώδες “Έτσι λοιπόν επειδή παράλληλα με το Techmaniacs κάνω και ένα πτυχίο Computer Engineering και Networking” έβγαζε μάτι )
    Με κάθε καλή διάθεση. Καλό το σκώμμα αλλά ας είναι σωστό

  2. αποκαλυφτηκε μια αδυναμια που θα προκαλεσει προβληματα σε πολλους κατοχους 5s αν δεν ειναι προσεκτικοι. ειναι ενας λογος που δε μαρεσουν τα δηθεν premium υλικα (και λεω “δηθεν” γιατι δεν ειναι και απο τιποτα εξωτικες η’ ακριβες πρωτες υλες…) αλλα πλαστικα τυπου sony samsung η’ htc για να αισθανομαι πιο ανετος και ασφαλης .

    ennipeas δε μπορω να μη σχολιασω τη παρατηρηση σου εστω και αν την εκανες με καλη διαθεση οπως λες. ειναι εκνευριστικο να εγκαλεις καποιον για ενα ορθογραφικο η συντακτικο λαθος που μπορει να εκανε καποια στιγμη και να κρατας αρχειο φαλτσων .
    δεν νομιζω να εχει ουτε φιλολογικες ανησυχιες τετοιου ειδους καποιος που διαβαζει και θελει να ενημερωνεται για τεχνολογικα θεματα οποτε και δε χρειαζεται η συμβολη και η εμπλοκη κανενος δηθεν καθηγητη με τετοιου ειδους υποδειξεις

  3. Βασικά enippeas έγραψες, ΤΙ περίπτωση είσαι εσύ ???
    Αν θέλεις να κάνεις μια παρατήρηση μπορείς να τη κάνεις καλο-προ-αίρετα και όχι “με κάθε καλή διάθεση” που λες εσύ.Επίσης ξέχασες τη τελεία στο τέλος.
    Όσο αναφορά για το touch id ούδεν σχόλιο.

  4. Καλημέρα George, βασικά δεν ήταν ο σκοπός μου να “του την πω” αλλά να δώσω ένα παράδειγμα στο να είσαι σωστός ( ή απόλυτος που θέλει ο enippeas ). Αν προσέξεις το σχόλιο του, καταρχάς δεν αρχίζει σωστά δεν είναι μόνο η τελεία αλλά εφόσον λέμε καμιά μ@@@κία για να περάσει η ώρα ( και ήταν αργά 10:45 pm ) απορώ γιατί σε πείραξε η τελεία.
    Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι να προσβάλλεις κάποιον για ένα αστείο λαθάκι και να το κατονομάζεις παιδαριώδη οτάν η συμπεριφορά σου είναι έτσι.

    • Άρχισα αναφέροντας μια πρόταση από το άρθρο. Τί ακριβώς έκανα λαθος; Θέλετε να καταλάβετε πως όποιος αρθογραφει οφείλει να γράφει σωστά; Δεν σκοπεύω να σας πείσω.
      Υ. Γ. έκφραση “όσο αναφορά για το touch id ούδεν σχόλιο” δεν υπάρχει στα ελληνικά. Διόρθωσέ με ελεύθερα, θα το χαρώ. Με καλή διάθεση την έκανα, καλή προαίρεση όχι, είναι άλλο πράγμα. Θέλεις να σου εξηγήσω τη διαφορά; Δεν έχει νόημα εδώ.Όσον αφορά τα περί μ@@@κίας τώρα, μη χαρακτηρίζεις, εκτίθεσαι αν μη τι άλλο. Το παιδαριώδες αστείο λαθάκι, όχι το παιδαριώδη. Αυτά. Καλό σας απόγευμα

  5. Όταν αγοράζεις ένα premium κινητό σαν τo 5s, οφείλεις να ‘σεβαστείς’ το ποσό που κατέβαλες για την απόκτησή του…

  6. Υ.Γ.: Η λέξη ‘σκώμμα’ φίλε ‘enippea’ είναι εντελώς άσχετη στα όσα αναφέρεις. Καλοί οι βερμπαλισμοί και τα φληναφήματα αλλά μέχρι ενός ορίου…

  7. Καλησπέρα. Όσοι διάβασαν το “άρθρο” κόλλησαν στα λάθη γιατί σαν περιεχόμενο δεν είχε κάτι να σχολιαστεί. Το άρθρο λοιπόν, έχει πολλά και συντακτικά και ορθογραφικά λάθη. Λάθη που δεν πιάνει ούτε ο ορθογράφος του word… π.χ. “γρατζουνίσετε” στον τίτλο και όχι “γρατζουνήσετε”, “αλλά μην νομίζεται πως τα πράγματα” είναι μην νομίζετε. Βασικά ελληνικά δηλαδή. Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Καλό θα ήταν να γράφονται πράγματα ενδιαφέροντα και όχι ό,τι νάναι, σεβόμενοι τους στοιχειώδεις δημοσιογραφικούς κανόνες… Φυσικά αυτό δεν παίζει εδώ… Καλό είναι ο κάθε επίδοξος “αρθρογράφος” να κάνει κανένα μάθημα δημοσιογραφίας να διαβάσει και 5-10 βιβλία σοβαρά -όχι τεχνικά εγχειρίδια- και αν το’χει, μετά να προχωρήσει και στα αρθράκια αυτού του τύπου… Αλλιώς να κάτσει να ξύνει το iphone μέχρι να το ματώσει.

    • Νομίζω πως μετά από 15 άρθρα και ένα review μέσα σε μια μέρα, δικαιούται ο κάθε αρθρογράφος να κάνει και κάποια λάθη!

    • Προσωπικά προτιμώ να βλεπω μια στο τόσο ενα ορθογραφικό λάθος (το οποίο αν παρακολουθείς το Techmaniacs θα δεις οτι είναι πολύ σπάνιο) παρά να διαβάζω και να ακούω φράσεις όπως οθονιές και κιθαριές που ακούγαμε τοσα χρόνια από άλλα Sites!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.